Hlavní obsah

Vrba nemluvil do větru! Bohemka mi sedí, lebedil si po exhibici v Ďolíčku příbramský klenot

Příbram opět velebí Jana Matouška. Host ze Slavie proměnil úterní duel nadstavbové skupiny o záchranu na půdě Bohemians 1905 ve svojí exhibici. Obrana Klokanů z něj byla nešťastná, 21letý útočník si u Botiče dělal, co chtěl. Vysoká výhra 4:1, díky které Středočeši opustili první barážovou příčku, nese především Matouškův rukopis.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek z Příbrami a Lukáš Hůlka z Bohemians během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu.

Článek
Fotogalerie

Mladý útočník byl nezastavitelný. Ne nadarmo o něm po nedávném duelu s Plzní kouč Viktorie Vrba prohlásil, že Příbram výkonnostně převyšuje. Matoušek začal na hřišti Bohemians úřadovat krátce po gólu domácího Vaníčka ze druhé minuty.

Nejdřív zahrozil únikem, který zakončil prudkou střelou. Jeho druhá návštěva v šestnáctce Klokanů znamenala penaltu, neboť Krch ho ve skluzu fauloval. Kapitán Rezek jí zahodil. Matoušek ale řádil dál. Vzápětí jeho rána vypadla Fryštákovi z rukou, pohotový Mingazov zblízka vyrovnal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians a Jan Matoušek z Příbrami během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu.

Po přestávce příbramský klenot pokračoval ve svém galapředstavení. Před třetím gólem si pohrál s obránci a zkušeně zavěsil, v závěru přihrál na branku Polidarovi. „Matoušek hrál výborně, ale jenom jeho zápas to nebyl. Vynikající byli také Mingazov, Polidar a Fantiš. Tedy všichni ofenzivní hráči," lebedil si trenér Roman Nádvorník. Pochválit mohl i autora vítězné branky Kamerunce Kinguea. Pouze v této trefě Matoušek neměl prsty.

„Nejsem žádný playmaker, spíš do rychlosti. Proti Bohemce mi to vyhovuje celou sezonu. Hraje jen na tři obránce, vzadu má míň hráčů, tak možná proto," přemítal Matoušek. Podobně jako jeho spouhráči, ani on z bleskového úderu Klokanů nebyl zaskočený.

Zachráněni zdaleka nejsme

„Na brzké góly jsme experti, jsme na ně zvyklí. Když neinkasujeme do sedmé minuty, udržíme nulu. Oklepali jsme se, celý zápas jsme byli mírně lepší, měli jsme víc šancí. Konečně jsme je dokázali proměnit," pochvaloval si Matoušek.

Dvě kola před koncem nadstavby tak v bitvě o odvrácení sestupové baráže drží trumfy Příbram, která zvítězila v této sezoně venku teprve podruhé. Čekají ji ještě duely v Opavě a doma s Duklou. „V Ďolíčku jsme získali tři důležité body, ale zachráněni zdaleka nejsme. Musíme ještě bodovat, zatím se nám povedl jen první krok," brzdil euforii Nádvorník.

Reklama

Související témata: