Hlavní obsah

Je super, že máme před odvetou dva góly navrch, těší kapitána Zlína Jiráčka. Inkasovaná branka ho ale trochu mrzí

Zlín

Pouhých dvacet vteřin po začátku druhé půle vstřelil důležitý druhý gól Zlína, jímž pomohl fotbalistům Fastavu v úvodním finálovém duelu ligové skupiny o Evropu k vítězství 3:1 nad Mladou Boleslaví. Kapitán ševců Petr Jiráček netajil po utkání velkou spokojenost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Petr Jiráček ze Zlína v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Je to výsledek nad vaše očekávání?

Doma jsme chtěli samozřejmě vyhrát. To se nám povedlo. Je super, že máme před odvetou v Boleslavi dva góly navrch. Trochu mě ale mrzí inkasovaná branka. V pohárové matematice může hrát svoji roli. Výhra 2:0 by byla ještě lepší. Věřím ale, že i zápas u soupeře zvládneme.

Při vaší gólové trefě se míč otřel o břevno. Trnul jste, jestli skončí v síti?

Trochu jo. Chtěl jsem hlavně trefit bránu, a vyšlo to o fous. Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo. (úsměv).

Zdá se, že jste v nadstavbě mnohem živější než v předchozích jarních ligových střetnutích...

Malinko jsme změnili taktiku. Poctivě bráníme, což se týká celého týmu. A snažíme se přecházet do rychlých protiútoků. Je moc dobře, že se poslední dobou můžeme vpředu spolehnout na Tomáše Poznara, který dokáže udržet balon. Nemáme sice tolik míč na kopačkách, ale pro soupeře jsme teď nebezpečnější.

Souvisí to i se změnou na trenérském postu?

Výsledky mluví za všechno. Takže asi ano. Není to ovšem zdaleka jen o tom, že odešel kouč Pivarník a nahradil ho Kameník. Taky jsme si některé věci v kabině vysvětlili a nastavili si určitá pravidla. Držíme se jich a na hřišti se nám to vrací. Každý ví, jak se má chovat, a co má dělat. Navíc jsme se vrátili k rozestavení se třemi stopery, se kterým se nám dařilo na podzim pod trenérem Bílkem.

Jak se vám zamlouval výkon teprve sedmnáctiletého obránce Cedidla, který proti Boleslavi debutoval v nejvyšší soutěži v základní sestavě Zlína?

Líbil se mi. Neměl to s Mešanovičem a Komličenkem vůbec jednoduché, ale zvládl to. Snad až na jeden moment. Na to, že dosud neměl prakticky žádné ligové zkušenosti, se s tím popasoval skvěle.

Reklama

Související témata: