Hlavní obsah

Reprezentant se chopil konzole. Viktoria vstupuje do světa eSportu

Bitvou o ligové tituly její obzor nekončí. Fotbalová Viktoria Plzeň se rozhodla rozšířit své působení i do světa konzolových her. Aktuálně spouští projekt se zaměřením na FIFA sekci, do které angažovala momentálně nejlepšího hráče v ČR Lukáše Poura, který figuruje pod přezdívkou T9Laky. Další budou za Viktorii bojovat v rámci spolupráce s organizací Inaequalis (INAE).

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský záložník Jan Kopic (vlevo) a Lukáš Pour, alias T9Laky se utkali v konzolové hře FIFA.

Článek

Jako první z ligových klubů vstoupila do světa eSportu loni v září pražská Sparta. Pak následovaly Teplice a nyní se přidává i Plzeň.

Klub zahájil jednání o spolupráci s INAE v lednu letošního roku. „Ačkoliv jde o prostředí, které se v českém fotbale teprve rozvíjí, Viktoria v něm vidí potenciál. Můžeme oslovit řadu našich stávajících příznivců, získat nové a samozřejmě opět s našimi fanoušky propojit také partnery klubu," vysvětluje generální manažer Adolf Šádek.

V rámci prezentace si reprezentant Jan Kopic zahrál s Lukášem Pourem. Záložník se držel a prohrál s profíkem jen 0:1...

„Těší mě, že o mě byl ze strany Viktorie zájem, a hlavně že Plzeň vstupuje do tohoto světa. Jsem moc rád, že můžu reprezentovat barvy Viktorky, je to pro mě šance zlepšovat se a zvýšit svůj kredit. Věřím, že to pro obě strany bude výhodná spolupráce a dočkáme se minimálně takových úspěchů, jakých Viktorka dosahuje na hřišti," libuje si T9Laky, aktuálně nejlepší český hráč FIFA19.

Nebojují s trendem displejů

V rámci spolupráce s Inaequalis budou za Viktorii na turnajích nastupovat další vybraní hráči s aktuálně nejvyšší výkonností z této organizace. Každý hráč INAE zároveň musí dodržovat kodex slušného chování a vystupování.

„Mnoho lidí dnes spílá dětem, kolik času tráví u displeje, ať už telefonu, tabletu, nebo PC. V Inaequalis se snažíme nebojovat s trendem displejů a online hraním, ale hledáme cestu rovnováhy mezi e-sportem a tradičním sportem. Když jsme začali domlouvat partnerství, bylo nám jasné, že se rodí výjimečné pojetí fotbalu, který všichni milujeme a dokáže nás spojovat. A proč zrovna Viktoria? Inaequalis vzniklo v Plzni. Máme ji v srdci," vysvětluje Jan Pašek, prezident organizace INAE.

Reklama

Související témata: