Hlavní obsah

Rošáda na lavičce Plzně! Novým asistentem trenéra Vrby se stal Bakoš

Plzeň/Praha

Fotbalová Plzeň po změnách v kádru hlásí i pohyb v realizačním týmu. Viktorii opouští asistent trenéra Dušan Fitzel, kterému vypršela smlouva, a novým spolupracovníkem kouče Pavla Vrby na lavičce se stal Marek Bakoš, jenž o víkendu ukončil hráčskou kariéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Bakoš se pár dnů po konci hráčské kariéry stal asistentem kouče Vrby.

Článek

„Po ukončené kariéry hráče se těším na nové výzvy v roli asistenta trenéra. Jsem moc rád, že jsem dostal příležitost spolupracovat s trenérem Vrbou," citoval klubový web 36letého Bakoše, který se studiu trenérské licence věnuje od konce roku 2018.

„Jsem zhruba za polovinou studia. K ukončení mi chybějí dva kurzy a pak závěrečné zkoušky, které budou v říjnu," přiblížil 36letý slovenský útočník. V Plzni strávil převážnou část kariéry. Získal s ní čtyři mistrovské tituly, byl u dvou triumfů v domácím poháru a u všech tří účastí v základní skupině Ligy mistrů. Za Viktorii celkem odehrál 250 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 78 gólů.

„Marek byl obrovský profesionál jako hráč a stejným způsobem přistupuje ke svému vzdělávání jako trenér. Vzhledem k jeho kvalitám a zkušenostem bude posilou realizačního týmu a má i předpoklady stát se do budoucna dobrým trenérem," uvedl plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

Trenérský tým Viktorie tak nyní bude působit ve složení Pavel Vrba – Zdeněk Bečka – Marek Bakoš – Martin Ticháček.

Reklama

Související témata: