Hlavní obsah

Konec bohaté kariéry! Fotbalová liga přichází o další velké jméno

Příbram

Rudolf Skácel ve 39 letech ukončí kariéru profesionálního fotbalisty. Jeho posledním zápasem byl měl být barážový souboj s Brnem, který fotbalisté Příbrami sehrají v neděli od 18:30 na svém hřišti. Informuje o tom web středočeského klubu. „Nerad bych zabíral místo. Myslím, že kariéru jsem měl dlouhou, jednou skončit musí. Sranda v kabině mi bude chybět nejvíc. Život ale nekončí,“ uvádí někdejší reprezentant, který už v průběhu ligového ročníku přiznával, že nepočítá s pokračováním kariéry v příští sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Skácel v dresu Příbrami.

Článek

V roce 2002 patřil do základní sestavy české jednadvacítky, kde po boku Petra Čecha, Milana Baroše a dalších známých jmen vybojoval zlato na mistrovství Evropy ve Švýcarsku.

Z Hradce Králové, kde rodák z Trutnova působil od mládežnických kategorií, poté zamířil do Slavie, než se v létě 2003 vydal do zahraničí.

Skácelova bohatá kariéra pokračovala v Marseille, poté na hostováních v Panathinaikosu Atény a ve skotském Heart of Midlothian. Pro klub z Edinburghu se stal klíčovou postavou a logicky tak přicházely další nabídky. Levonohý záložník se později objevil v anglickém Southamptonu, německé Herthě Berlín nebo kyperské Larisse. Poslední dva roky pak strávil v Příbrami.

„Přišel jsem s tím, že odehraju sezonu a skončím s fotbalem. Že si poslední rok kariéry užiju. Dotáhli jsme to do první ligy, což možná někteří nedocenili. Šlo o ohromný úspěch. Jsem Příbrami vděčný, že jsem to mohl zažít," líčí Rudolf Skácel, který také stihl odehrát sedm utkání za reprezentační áčko a vstřelit jeden gól.

Reklama

Související témata: