Hlavní obsah

Klokani začali i s Francouzem, druhá posila si při dopravní nehodě zlomila klíční kost

Aktualizováno

Letní přípravu zahájil s fotbalisty Bohemians Praha 1905 také Ibrahim Keita, 23letý francouzský útočník narozený v Mali. Na sraz se dostavila i druhá posila. Brankář Patrik Le Giang však do tréninku nemohl zasáhnout kvůli zlomenině klíční kosti, kterou si přivodil při dopravní nehodě. Bude chybět šest až osm týdnů. Keitův příchod by měl být oficiálně dotažen v nejbližších dnech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Patrik Le Giang začíná angažmá v Bohemce nepříjemným zraněním.

Článek

Stal se první letní posilou Bohemky. Patrik Le Giang je slovenský brankář vietnamského původu, do Ďolíčku přišel z Vlašimi a podepsal tříletou smlouvu. Zatím se však může na nové spoluhráče jen koukat.

"Jeho zranění je sice nemilé, ale neznamená pro nás nějakou krizi, protože stále máme tři zdravé brankáře," poukazuje na klubovém webu trenér Martin Hašek.

Francouzský útočník Ibrahim Keita působil minulou sezonu v Příbrami. V Uhříněvsi na startu přípravy nechyběl ani Kamil Vacek, jehož hostování končí 30. června. Klokani se však snaží zkušeného záložníka v týmu udržet. O Vackově budoucnosti by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

Na prvním tréninku se včetně Le Gianga a Keity sešlo 24 hráčů. Ďolíček již opustili Juliš (návrat do Sparty), Júsuf (nastupuje ve Slavii), Pokorný (návrat do Slavie) a Švec (hledá si angažmá).

"Sešli jsme se ve slušném počtu, kdy jsme si mohli zahrát i 10 na 10 plus brankáři, což prý v Bohemce nebývalo úplně obvyklé. Zatím máme jen dvě posily, ale věřím, že do odjezdu na soustředění (pátek 28. června) ještě další hráči přijdou," usmívá se kouč Hašek.

Reklama

Související témata: