Hlavní obsah

Další nepříjemnost pro Spartu! Stoper na nosítkách, posilu stáhli z vedlejšího hřiště

Přípravu odstartovali s pěticí dlouhodobých marodů, další borci jsou zranění krátkodobě. A sotva fotbalisté pražské Sparty odehráli první zápas v Benešově (vyhráli 3:1), přišli o dalšího hráče. Na trávníku třetiligového týmu odnesl faul soupeře stoper Uroš Radakovič, jehož museli pořadatelé odnést na nosítkách. Letenský obránce má nejspíš pochroumaný kotník a hned zamířil na vyšetření do nemocnice. Podle prvních zpráv snad nepůjde o nic vážného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Faulující Michael Azillinon z Benešova utěšuje sparťana Uroše Radakoviče, který opouští hřiště na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Plán byl jiný. David Lischka měl nastoupit až do druhého poločasu a spolu s dalšími náhradníky se pod dohledem kondičního trenéra rozcvičoval na vedlejším hřišti s umělým trávníkem.

Do akce byl ovšem stažen dřív. Ve 33. minutě benešovský útočník Michael Azillinon přišlápl sparťanského stopera Uroše Radakoviče. Srbský obránce opustil hřiště na nosítkách a rychlá spojka utíkala pro Lischku, aby naklusal do akce.

„Máme dlouhodobě i krátkodobě zraněné. A hned v prvním utkání se nám zraní i Radakovič. Před odjezdem na soustředění do Rakouska tak nejsme v situaci, že bychom museli kádr nějak výrazně zužovat. Nejspíš pojedou všichni, kteří teď trénují, plus reprezentanti, až se k nám připojí," líčí nový trenér Václav Jílek prokletí početné marodky.

Lischkova druhá premiéra

Právě poslední posila z Jablonce ví o ceně pevného zdraví víc než dost. Lischka byl jednou nohou na Letné již v zimě, odehrál v rudém dresu dokonce i přípravný zápas. Neprošel však testy a musel dokonce na operaci srdce. K fotbalu se vrací jako k velké svátosti, přestup mu vyšel až na druhý pokus.

Však také fanoušci Sparty ocenili vítězství nad protivenstvím osudu uznalým skandováním jeho jména.

„Jsem v obrovské euforii. Když nepočítám pět minut, které mi poskytl v závěru sezony Jablonec, tak jsem naposledy hrál před půl rokem právě za Spartu proti Českým Budějovicím. Fanouškům patří velký dík, jak mě přijali," cení si jedenadvacetiletý stoper.

Poslední český soupeř na domácí půdě

Pro Spartu byl duel v Benešově během léta jediným zápasem na české půdě a proti českému týmu. Další prověrky přijdou na řadu v Rakousku proti zahraničním týmům.

„Viděli jsme standardní první zápas přípravy. Vstupy do obou poločasů se nám vydařily. V prvním jsme se prosadili i střelecky, ve druhém ne. Práce je před námi každopádně víc než dost," hodnotí kouč Jílek, který po hráčích žádá změnu myšlení a daleko větší týmové pojetí než dosud.

Reklama

Související témata: