Hlavní obsah

Bóža se vrací do Craiovy, z rumunské legie zbyl ve Spartě už jen gólman

Praha
Aktualizováno

Fotbalovou Spartu opouští Bogdan Vatajelu. Jak letenský klub oznámil na svém webu, šestadvacetiletý rumunský levý obránce či záložník přestupuje domů, vrací se do Craiovy. Právě z ní na Letnou v polovině sezony 2016/17 přišel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bogdan Vatajelu se vrací do Rumunska.

Článek
Fotogalerie

Svého času měla Sparta hned čtyři rumunské legionáře. Aktuálně z nich zbyl už jen brankář Nita. Záložník Stanciu v zimě zmizel do Arábie a teď by ho ráda získala konkurenční Slavia. Další záložník Chipciu odehrál na hostování v rudém dresu jednu sezonu a Sparta na něj neuplatnila opci.

Teď odchází i Bogdan Vatajelu. U fanoušků byl hráč s přezdívkou Bóža docela oblíben, kvůli menšímu hernímu vytížení však poslední jaro strávil na hostování v Jablonci. Na Střelnici se dostal do formy. Vstřelil své jediné dva góly v české lize, klub ale neuplatnil opci, kterou na hráče měl. Vatajelu se tak vrátil do Sparty, kde měl ještě rok smlouvu, Letnou ale předčasně opustil.

Vatajelu se trvale neprosadil mezi stabilní hráče základní sestavy. Ve Spartě odehrál 39 zápasů. Jediný gól v rudém dresu vstřelil v MOL Cupu do sítě Znojma v září 2017.

Zájem o levého křídelníka projevila CS Universitatea Craiova. V uplynulých dnech došlo k dohodě mezi oběma kluby.

"Bogdan podepsal čtyřletou smlouvu. Věří, že ze svého mateřského klubu se časem může zase posunout k dalšímu zahraničnímu angažmá. Ve hře bylo více klubů, ale Craiova byla dohodě nejblíž. Všichni si vážíme korektního jednání obou klubů," říká hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Reklama

Související témata: