Hlavní obsah

Teplice získaly z Krasnodaru dalšího Rusa

Teplice/Praha

Ještě bez avizované posily Jakuba Mareše, ale už i s několika novými hráči včetně zahraničních borců se fotbalisté Teplic představili v zápasech na úvod letní přípravy. Trenér Stanislav Hejkal ji přikládá velký význam. Podle něj cílem mužstva musí být na začátku nadcházející sezony odčinění propadáku v podobě ostudné prohry s Mladou Boleslaví 0:8 ze závěru jarní nadstavbové části ligy.

Foto: Sport.cz

Nová posila Teplic Igor Paradin.

Článek

Ke konsolidaci týmu a zlepšení jeho výkonnosti mají pomoci i posily. Za Teplice už nastoupili španělský krajní obránce Royo a ruský stoper Nazarov z Krasnodaru. A k mužstvu se nově připojil i další ruský borec, teprve dvacetiletý Igor Paradin, rovněž z Krasnodaru. Může být využitelný na obou krajích obranné i středové řady.

Pokud jde o hráčský kádr, trenér Stanislav Hejkal už viděl v akci některé nové adepty teplického dresu při turnaji v Benátkách nad Jizerou. Severočeši se střetli během jednoho dne s Mladou Boleslaví a Příbramí.

„Royo i Nazarov si zvykají na český fotbal a věřím, že budou přínosem. Šanci dostali také navrátilci z hostování Šup a Šimeček z Ústí nad Labem, Kodeš z Varnsdorfu, Hasil a další mladí kluci, které většinou znám už z juniorky," vyjmenoval trenér hráče, kteří bojují o místo v teplickém áčku. „Škoda jen, že se už v prvním utkání zranil Hyčka," mrzelo Hejkala. V dalším přípravném duelu Tepličtí zdolali německou Bischofswerdu 4:1, když třemi góly se blýskl Pavel Moulis.

Severočeši se chystají na další přípravné zápasy. „V Benátkách jsme měli k dispozici dvacet hráčů pro dva duely po sobě, takže každý z nich prakticky odehrála jiná jedenáctka bez střídání. Postupně chceme zapojit do každého utkání na šest až osmnáct členů kádru. Doufám, že se díky tréninkům budeme zlepšovat," dodal Hejkal.

Sportovní manažer Štěpán Vachoušek oznámil, že teplickému týmu odřekla přípravný zápas Austria Vídeň. Místo toho se Severočeši střetnou se Slavojem Vyšehrad, nováčkem druhé ligy.

Reklama

Související témata: