Hlavní obsah

Petržela opouští Viktorii a bude hrát za Slovácko

Plzeň

Pamětník nejlepších plzeňských časů a úspěchů západočeského klubu Milan Petržela končí ve Viktorii. Dál sice bude hrát nejvyšší soutěž, oblékat ale bude dres konkurenčního Slovácka. Podepsal tam smlouvu na dva roky jako volný hráč. Informaci zveřejnily internetové stránky západočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie Praha a Milan Petržela ještě v dresu Viktorie Plzeň.

Článek

Petržela přišel do Plzně ze Sparty v lednu 2008 nejprve na půlroční hostování, to se však v létě díky skvělým výkonům proměnilo v přestup. Kromě pauzy v podobě ročního angažmá v německém Augsburgu působil jen a jen v západočeském celku. A v dresu Viktorie sbíral trofeje.

Prvního velkého úspěchu se v Plzni dočkal po dvou letech, když vyhrál Český pohár. V sezoně 2010/2011 pak slavil historický první mistrovský titul Viktorie, pomohl k němu sedmi vstřelenými brankami. Následně přišla i premiérová účast v základní skupině Ligy mistrů a následně i start v Evropské lize.

Pak si na rok odskočil do německého Augsburgu. Tam ale neuspěl a po jedné sezoně rozvázal smlouvu. Zamířil, jak jinak, znovu do Plzně, kde se stal opět oporou a bez problémů vybojoval místo v základní sestavě. Připisoval si tak další a další starty nejen v české nejvyšší soutěži, zahrál si ale znovu i Lize mistrů i v Evropské lize.

Celkem v plzeňském dresu odehrál Milan Petržela 372 zápasů, ve kterých vstřelil 50 branek. V dresu západočeského klubu oslavi čtyři mistrovské tituly, jednou vyhrál Český pohár a dvakrát Český superpohár. Třikrát se podílel na účasti v základní skupině UEFA Champions League a připsal si také několik startů v Evropské lize.

„Milanovi bych chtěl srdečně poděkovat za ty dlouhé roky, které ve Viktorce odehrál. Bezpochyby měl velký podíl na úspěšné éře Viktorie, kterou jsme společně v posledních letech napsali. Vždy se v našem dresu rval o úspěch, byl a navždy zůstane jednou z důležitých postav viktoriánské rodiny,“ řekl na konto hbitého záložníka generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Roky ale nelze zastavit, a tak před Milanem nyní stojí další životní etapa. Já mu přeji jak hodně štěstí v novém angažmá na Slovácku, tak hlavně pevné zdraví a spokojenost v životě osobním. U nás v Plzni ho vždy budeme vítat s otevřenou náručí,“ dodal.

Reklama

Související témata: