Hlavní obsah

Bolka přichází o oporu. Přikryl se dočkal prvního zahraničního angažmá

Bialystok
Aktualizováno

Nadělil si velký dárek. Den před čtvrtečními 27. narozeninami odchází na své první zahraniční angažmá. A fotbalisté Mladé Boleslavi zároveň přišli o jednu z ofenzivních opor Tomáše Přikryla. Šestadvacetiletý záložník přestoupil do polského Bialystoku a v novém působišti podepsal čtyřletou smlouvu. Zprávu přinesla agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: Sport Invest

Tomáš Přikryl s dresem Jagiellonie Białystok, vpravo manažer Jakub Otava.

Článek

Narozeniny, na které nikdy nezapomene. Těsně před nimi vyráží na první zahraniční angažmá.

"Skvělý dárek, přestup si užívám. Zároveň ale na oslavy nebude čas - prakticky okamžitě se zapojím do přípravy týmu, sezona startuje již za necelé tři týdny," poukazuje Tomáš Přikryl v rozhovoru pro svou agenturu.

"Kolem Tomáše je živo prakticky v každém přestupovém období, drží si standardně vysokou výkonnost. Poslední sezona pro něj byla výjimečná také z pohledu dosažených statistik, řešili jsme nabídky z Česka i zahraničí," avizuje Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu.

"Jsme rádi, že Jagiellonia projevila velký zájem a také trpělivost v jednání, Tomáš byl klubovou přestupovou prioritou. Poděkování za férové jednání patří jednoznačně i Mlade Boleslavi. Za agenturu jsem rád, že jsme zprostředkovali další transfer do zahraničí zajímavý pro hráče i český klub," dodává Kolář.

Reference dostal od krajana

Přikryl byl s devíti brankami druhým nejlepším střelcem Mladé Boleslavi v uplynulé ligové sezoně, navíc si připsal 11 asistencí. Do středočeského klubu přestoupil na přelomu let 2015 a 2016, působil také v Olomouci a pražských týmech Spartě a Dukle. Celkem ve 211 utkáních nejvyšší soutěže vstřelil 35 gólů.

V Jagiellonii se sejde s českým záložníkem Martinem Pospíšilem, který v pátém týmu uplynulé sezony polské ligy působí. "Dostal jsem od něj jen pozitivní reference. Navíc na mě zapůsobily informace o polské lize jako takové. Je to velmi kvalitní soutěž, dostává obrovský prostor v médiích a tomu odpovídá také zájem fanoušků. Navíc po evropském šampionátu v roce 2012 se skokově zvedla infrastruktura, stadiony jsou nádherné," těší se Přikryl.

"Věděl jsem od Martina, že klub má rodinný charakter, a první chvíle mi to potvrdily. Prezident i další lidé z vedení jsou velmi milí, očividně o mně měli hodně informací a při osobním setkání se dále vyptávali. Stadion je nádherný, stejně tak nově dokončené tréninkové centrum. Můžu mluvit jen v superlativech," dodává Přikryl.

Reklama

Související témata: