Hlavní obsah

Posila pro Severočechy! Do Liberce míří ze Slavie mladý reprezentant

Liberec

Pod Ještěd by měl z Edenu dorazit další talentovaný mladík. Podle informací Sport.cz je blízko přestupu do Liberce obránce Matěj Chaluš. Oba kluby se již na transferu domluvily, ještě však zbývají doladit administrativní detaily. Kapitán Lvíčat již každopádně dostal s šestým týmem uplynulé sezony svolení trénovat.

Foto: Sport.cz

Matěj Chaluš posílí Liberec

Článek

Jednadvacetiletý stoper v minulém ročníku na podzim hostoval v Mladé Boleslavi, kterou však v zimě kvůli šanci na větší vytížení vyměnil za Příbram, kde s ligovým fotbalem začínal. Na jaře v jejím dresu odehrál osm zápasů.

Chaluš sice s mistrovskou Slavií zahájil přípravu na novou sezonu, ale herní soustředění v Rakousku již s týmem Jindřicha Trpišovského neabsolvoval. Slavia Chaluše získala před dvěma lety, ligový start si však v sešívaném dresu nepřipsal. Mládežnický reprezentant v nejvyšší české soutěži odehrál 77 zápasů za Mladou Boleslav a Příbram, na kontě má tři vstřelené góly.

Z mládežnických reprezentací se zná se současným koučem Slovanu Pavlem Hoftychem. Ten má do středu obrany k dispozici Ondřeje Karafiáta, Tarase Kačarabu, Ondřeje Lehoczkiho a Damjana Vukliševiče, jenž však s týmem už na herním soustředění v Rakousku nebyl.

O Karafiáta stojí Jablonec

V průběhu jara se pak na stopera ze zálohy přemístil i Kamso Mara a na nové pozici zazářil. Ve středu obrany nastoupil i v ligové generálce proti Dynamu Moskva. Je možné, že jeden ze stoperů severočeský tým ještě opustí. O Karafiáta měl zájem Jablonec, dva regionální rivalové se však na transferu nedohodly. Spekuluje se o odchodu Kačaraby.

Chaluš by byl po útočníkovi Janu Kuchtovi druhou posilou Slovanu z Edenu. 22letý útočník přišel pod Ještěd na konci června na hostování.

Reklama

Související témata: