Hlavní obsah

Budějovice - Opava 0:1Jihočeši při návratu do první ligy prohráli doma s Opavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Jurečka 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic při návratu do nejvyšší soutěže po čtyřech letech ve druhé lize doma prohráli 0:1 s Opavou. Jedinou branku hostujícího celku vstřelil v opatrně hraném prvním poločase útočník Václav Jurečka.

Foto: Pancer Václav, ČTK

René Dedič z Opavy (vlevo) se raduje z gólu, který v Českých Budějovicích dal Václav Jurečka.

Článek

První poločas nabídl málo fotbalových momentů. Na obou týmech byla patrná lehká nervozita a zároveň snaha o to, aby nikdo nechyboval. Domácí mohli skórovat jako první, když po faulu zahrávaly trestný kop. Kladrubský obstřelil zeď, ale mířil na stranu, kde stál připravený brankář Fendrich, jenž míč vyrazil.

Hosté se nikam netlačili, ale pokud se jim naskytla šance zaútočit, většinou vypadali nebezpečně a potvrdili to po půl hodině hry. Českobudějovický Provod v ofenzivě ztratil míč, Opava se dostala do otevřené obrany Jihočechů a Jurečka překonal gólmana Staňka. Vzápětí mohl po centru ze strany vyrovnat Ledecký, ale nehlavičkoval důrazně.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Zleva Matěj Mršič z Budějovic, Dominik Simerský a brankář Vilém Fendrich z Opavy.

Ve druhém poločase se České Budějovice tlačily do koncovky, ale nebezpečnou šanci si prakticky nevytvořily. Zahrávaly řadu rohů, ale s nimi si Opavští dokázali poradit. Také proto si hosté z jihu Čech odváží tři body a v první lize vyhráli venku po osmi zápasech.

1. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - SFC Opava 0:1 (0:1)
Branka: 32. Jurečka. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Hock. ŽK: Dedič, Mondek, Šulc, Stáňa (všichni Opava). Diváci: 4381.
Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Novák, Havel, Kladrubský - Mršič, Havelka (78. Táborský), Mustedanagič (67. Martan), Javorek, Provod - Ledecký. Trenér: Horejš.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Jurečka, Řezníček (57. Šulc), Zavadil, Jursa, Mondek (76. Stáňa) - Dedič (84. Opoku). Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: