Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Plzeň vtrhla do ligy natěšená, Slovácko vyplenilo Letnou

Praha

Letní přestávka byla rekordně krátká. Stadiony se o víkendu znovu zaplnily diváky a soutěž odstartovala. Z favoritů se v premiéře nejlépe předvedla Plzeň, o největší překvapení se na Spartě postaralo Slovácko. Oba týmy tak mají hned tři zástupce v ideální sestavě 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Debut zvládla také mistrovská Slavia.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz

Článek

Vůbec poprvé v historii vyhráli na Spartě a postarali se o pořádnou senzaci. Fotbalisté Slovácka došli k vítězství promyšleným taktickým výkonem, který gólově korunovali Kalabiška s Daníčkem, v obraně se uvedl Šimko.

Z největších favoritů měla nejlepší šmrnc Plzeň. Proti Olomouci nahrál na všechny tři góly Čermák, ve formě se předvedl také Kayamba a v obraně Řezník. Slavia začala ve Zlíně bídně, ale zlepšila se a nakonec vyhrála. Její prapor pozvedl především Traoré.

Jihočeský nováček premiéru nezvládl, nedokázal překonat skvělého opavského brankáře Fendricha. Velký návrat do české ligy si naopak užil internacionál Pudil, který pomohl k výhře Mladé Boleslavi. Skvěle se v Jablonci uvedl Matoušek, autor obou gólů v duelu s Bohemians. Liberec triumfoval v Ostravě, kde se o vítěznou trefu postaral Potočný.

Sestava 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Fendrich (Opava) - Řezník (Plzeň), Pudil (Mladá Boleslav), Šimko (Slovácko) - Čermák (Plzeň), Traoré (Slavia), Daníček (Slovácko), Kalabiška (Slovácko) - Kayamba (Plzeň), Matoušek (Jablonec), Potočný (Liberec).

Reklama