Hlavní obsah

Nejmladší z rodu Frýdků opouští Spartu. Jde kopat tam, kde vychovali tátu

Aktualizováno

Během letní přípravy si poprvé zahrál spolu s bráchou. Další sourozenecká spolupráce se však odkládá. Christián Frýdek (20) odchází z fotbalové Sparty do Hradce Králové. Má povolení tam trénovat a kluby jednají o ročním hostování. Votrokům se tak v týdnu před startem druholigové sezony podařilo přivést hráče, jehož příjmení není jejich fanouškům vůbec neznámé. Christián je mladší syn stříbrného medailisty z mistrovství Evropy 1996 Martina Frýdka, hradeckého odchovance.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christián Frýdek ze Sparty během přípravného utkání v Benešově.

Článek

Bratři Frýdkové si v utkání s Kluží na soustředění v Rakousku vůbec poprvé zahráli společně ve sparťanském dresu. Starší Martin (27) se pak ovšem zranil a přišel o začátek sezony. Mladší Christián po štacích ve Vlašimi a v Táborsku bude podle všeho rok hostovat v Hradci Králové.

„Jedná se o kreativního fotbalistu, který nám zvýší konkurenci ve středu zálohy. Cítil jsem z něj velkou chuť hrát za Hradec," říká na klubovém webu výkonný ředitel Jiří Sabou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christián Frýdek ze Sparty (vlevo) a Tomáš Hübschman z Jablonce.

Christián Frýdek má v Hradci prarodiče, přichází tedy v podstatě na domácí půdu. Prošel mládežnickými týmy Sparty a mládežnickými reprezentačními celky.

V lednu 2017 si Letenští svůj velký talent pojistili. Christián se jim upsal na dalšího tři a půl roku. „Vždycky jsem chtěl ukázat, že jsem lepší než táta a brácha. To je pro mě největší motivace být třetím Frýdkem ve Spartě. Chci se udržet v áčku a dlouhodobě se v něm usadit," avizoval po podpisu smlouvy. Zkušenosti zatím sbírá ve druhé lize.

Votroci opačným směrem poslali Daniela Horáka. Dali mu svolení připravovat se s béčkem Sparty, v přípravném zápase proti Olešníku nastoupí na levém kraji zálohy.

Reklama