Hlavní obsah

Opava - Příbram 1:0Opava doma zdolala Příbram a vyhrála i druhý zápas sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Dedič 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy ve druhém kole první ligy doma zdolali Příbrami 1:0 a zopakovali úvodní výsledek nové sezony z Českých Budějovic. Naopak Středočeši nenavázali na remízu 1:1 s Teplicemi a na hřišti slezského týmu v nejvyšší soutěži prohráli potřetí za sebou. Zápas rozhodl v 85. minutě Slovák René Dedič.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kapitán Opavy Jan Žídek.

Článek

Po opatrném úvodu se v Městských sadech jako první osmělili hosté. Cmiljanovič natáhl z dálky, ale brankář Fendrich jeho ránu vyboxoval. Středočeši byli více na míči, ale Opava kontrovala akcí mladíka Šulce, který se hezky uvolnil a cpal míč před bránu. V malém vápně se ale zrovna nepohyboval nikdo z jeho spoluhráčů. Vzápětí pálil z ostrého úhlu Zavadil, jeho rána z přímého kopu však zamířila nad břevno příbramské brány.

Povedený byl i rychlý protiútok Slezanů, při kterém Mondek ostrým centrem našel Jurečku. Ten ale nezakončil přesně, a tak diváky dostala do varu spíš strkanice Zavadila s Rezkem v závěru první půle, za niž oba hráči dostali žlutou kartu.

V úvodu druhé půle přišla zřejmě největší šance dosavadního průběhu utkání. Zavadil technickým pasem vysunul rozběhnutého Stáňu, ten poslal před bránu střílený centr, jenže tísněný Mondek zblízka minul. Na druhé straně před sebou Voltr tlačil Simerského, střídající příbramský útočník se dostal ke střele ze zajímavé pozice, ale Fendrich Voltrovu ránu vyrazil.

Rozhodující moment utkání přišel až v 85. minutě, kdy měla Opava k dispozici přímý kop z necelých pětadvaceti metrů. Zavadil poslal do šestnáctky nadýchaný centr, na který si naskočil Dedič a hlavou poslal míč obloučkem k tyči mimo dosah gólmana Boháče. Slezané v závěru Příbram takřka k ničemu nepustili a pohlídali si druhé vítězství v nové sezoně.

SFC Opava - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 85. Dedič. Rozhodčí: Houdek - Kubr, Mojžíš. ŽK: Zavadil - Polidar, Kodr, Rezek. Diváci: 2876.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Jursa (80. Souček) - Jurečka, Šulc (55. Stáňa), Mondek (67. Bernadina) - Dedič. Trenér: Kopecký.
Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Soldát, Rezek - Polidar, Alvir (69. Voltr), Zeman - Škoda (76. Hájek). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: