Hlavní obsah

Příbramský Voltr po vítězném gólu zářil, Keita byl po dvou vstřelených v dresu Bohemky rozpačitý

Příbram

Ze selanky drama. Fotbalová Příbram, podobně jako v baráži v Brně, neudržela v utkání 3. ligového kola s Bohemians dvougólové vedení, když ji dvakrát ztrestal bývalý hráč Ibrahim Keita. Nakonec ale tři body zůstaly u říčky Litavky. Vítěznou trefu zajistil hlavou střídající Radek Voltr...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ibrahim Keita z Bohemians.

Článek

„Vítězství jsme potřebovali. Minule v Opavě jsme hráli dobře, ale prohráli. Teď jsme se o vedení připravili dvěma chybami. Sami jsme spoustu šancí nedali, ale nakonec máme tři body. Neumím říct, jestli tohle byl můj nejdůležitější gól, který jsem v lize vstřelil, vítězný jsem dal na jaře i Karviné. Moc jich nedávám, střídám, ale jsem rád za každý. Navíc naši kluci, myslím Honzu Rezka a Martina Zemana, umí skvělé centry," radoval se autor vítězné trefy Radek Voltr.

Kouč Roman Nádvorník sice litoval inkasovaných branek, ale cení si tří bodů. „Věděli jsme, že Bohemka má problémy s obrannými standardkami. Na to jsme se připravovali a dali z nich dva góly i díky perfektním centrům Zemana a Rezka. Gólů jsme měli dát víc, šance jsme na to měli v první i druhé půli. Místo abychom vedli 4:0, nechali jsme soupeře vyrovnat. Důležité je, že jsme nakonec zvládli," oddechl si.

Specifický zápas pro střelce

Ještě na jaře oblékal francouzský útočník Ibrahim Keita dres Příbrami. V sobotu jí ale dal dva góly jako hráč Bohemians. „Pro mne byl zápas hodně specifický, v Příbrami jsem prožil hezké chvíle. Z gólů mám radost, ale zároveň se ve mně mísí spíšené pocity, sahali jsme minimálně po bodu, bohužel jsme nakonec prohráli, což je mi z hlediska týmu líto. Věřím, že za Bohemku, kde se mi moc líbí, dám nějaké branky, které přinesou tři body," říkal trochu rozpačitě.

Trenér hostí Martin Hašek byl hodně naštvaný. „Věděli jsme, že Příbram nám nemůže dát gól ze hry jinak než z brejku. Má ale nebezpečné standardky, vysoké hráče a takové, kteří je umějí zahrávat. Že nám dá gól vysoký Kodr svojí životní hlavičkou, mě tak neštve, ale stupidní faul, který tomu předcházel mě se..."

Netají, že po promarněné první půli byl v kabině průvan. "Zlepšili jsme se, dali dva góly a mohli dát třetí, kdyby Záviška střílel do prázdné brány a nehledal lepší řešení. A nakonec inkasujeme po rohu, když nám dá gól hlavou nepokrytý hráč, menší než já, má možná 172 nebo 174 centimetrů. Je to škoda, ale v Příbrami se hraje všem špatně, je tu nefotbalové, uspávací prostředí. Nedaří se tu i jiným týmům. Mně se tu nedařilo už v době, kdy jsem tady hrál za Spartu," poukázal kouč Bohemky.

Reklama

Související témata: