Hlavní obsah

Slavia přežila penaltu v nastavení, takže vede ligu. Jablonec řádil, také Boleslav zabrala

Praha
Aktualizováno

Plzeň se v sobotu posunula do čela tabulky, ale sešívaní si vzali vedení zpátky. V nedělním zápase 3. kola fotbalové Fortuna ligy Slavia porazila Olomouc 1:0. Koledovala si však o průšvih, hostující Houska v nastavení kopl penaltu jen do tyče. Pohároví zástupci se vytáhli. Jablonec rozdrtil Slovácko 6:0 a Mladá Boleslav si poradila s Opavou 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté slaví Coufalův (druhý zleva) gól.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se po koncertech a rekonstrukci trávníku v Edenu poprvé v sezoně po dvou venkovních zápasech představili doma. Slavia v lize porazila Olomouc třikrát za sebou a v posledních pěti vzájemných duelech v nejvyšší soutěži neprohrála. Tentokrát uspěla díky rychlé trefě, o kterou se postaral obránce Coufal.

Druhý gól už favorit nepřidal a v závěru málem přišel o body. Houska však penaltu neproměnil. Sešívaní tak zůstali stejně jako Plzeň stoprocentní a vrátili se do čela tabulky.

Mladá Boleslav v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy jen remizovala s kazašským Ordabasy Šymkent a předtím prohrála v Ďolíčku. Náladu si spravila proti Opavě, která zatím neztratila ani bod. Slezané se sice ujali vedení, favorit ovšem ještě do přestávky skóre otočil a nakonec vyhrál várazně 4:1.

Jablonec se vrátil z Arménie, kde podlehl Pjuniku Jerevan 1:2. Doma však v lize sedmkrát za sebou vyhrál. Slovácko po úvodní výhře na Spartě minule podlehlo Českým Budějovicím a po sedmi kolech prohrálo. Na Střelnici dopadlo tragicky, domácí se především v závěru rozvášnili v duchu názvu svého stadionu. Vyhráli 6:0, dvakrát se trfeil Sýkora.

Program 3. kola:
Pátek
Ostrava - Teplice 0:1
Sobota
Příbram - Bohemians 3:2
Zlín - Liberec 2:1
Plzeň - Karviná 3:2
Neděle
Jablonec - Slovácko 6:0
Branky: 70. a 90.+1 Sýkora, 5. Doležal, 69. Krob, 87. Kratochvíl, 88. Chramosta
Mladá Boleslav - Opava 3:1
Branky: 35. Mešanovič, 45.+1 Bucha, 75. Budínský, 82. Takács - 4. Dedič
Slavia - Olomouc 1:0
Branka: 6. Coufal
Pondělí
18:00 České Budějovice - Sparta

Reklama