Hlavní obsah

Sparta loví posilu v Itálii, její soupeř nabízí miliony za kanonýra

Praha

Zajímavá zpráva přišla z Itálie. Fotbalová Sparta by údajně mohla získat slovenského reprezentanta, obránce Dávida Hancka. Nespí ovšem ani její soupeř ve 3. předkole Evropské ligy. Turecký Trabzonspor prý pro změnu učinil Slovanu Bratislava konkrétní nabídku na Andraže Šporara, slovinského krále střelců slovenské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovák Dávid Hancko (vlevo) a český útočník Martin Doležal během utkání Ligy národů v Edenu.

Článek

Letenští se již v létě ve Fiorentině zásobili. Z italského klubu přišel na roční hostování s opcí dvacetiletý útočník Martin Graiciar.

Nyní server violanews.com tvrdí, že Sparta je blízko získání Dávida Hancka. Jedenadvacetiletého levého obránce či stopera, který do Fiorentiny přišel před rokem ze Žiliny, do základní sestavy se však neprosadil. V Serii A si připsal pouhých pět startů.

Českým fanouškům se představil v Edenu v duelu Ligy národů, v němž Šilhavého tým porazil Slovensko 1:0.

Také Hancko by podle italských zdrojů měl zamířit do Sparty na hostování.

Trabzonsporu se zachtělo krále střelců

Svůj kádr ještě nepovažuje za definitivní ani Trabzonspor. Jak avizuje turecký portál marat10.com, klub s českým legionářem Filipem Novákem na soupisce prý nabízí 2,5 milionu eur (přibližně 63 milionů korun) za 25letého Andraže Šporara.

Slovinský útočník byl ústřední postavou Slovanu Bratislava v minulé mistrovské sezoně. V lize nasázel 29 gólů, čímž vyrovnal rekord Róberta Semeníka v počtu branek za jeden ročník.

Strhl se o něj velký zájem v zahraničí, přesto ve Slovanu podepsal novou smlouvu do roku 2023.

Reklama

Související témata: