Hlavní obsah

Vyzkoušeli jsme si snad všechny způsoby, jak nedat gól, zlobil se Trpišovský

Aktualizováno

V tabulce Fortuna ligy není po 4. kole už ani jeden tým s plným počtem bodů, žádný už ale také nemá na svém bodovém kontě nulu. Bezbrankový výsledek se zrodil i v souboji doposud naplno bodující Slavie na hřišti poslední Karviné. Ztráta více mrzí hosty, kteří nastřelili tyč, břevno, kapitán Tomáš Souček navíc v první půli zahodil penaltu. "Vyzkoušeli jsme si snad všechny způsoby, jak nedat gól. Jiný už asi neexistuje...," kroutil hlavou Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sudí Jan Machálek komunikuje s videorozhodčím. Tomáš Souček ze Slavie následnou penaltu proti Karviné neproměnil.

Článek
Fotogalerie

Kouč úřadujících mistrů dobře věděl, že bídná koncovka a také porce smůly, kdy míč zvonil na brankovou konstrukci, stála jeho tým body. „Postupně jsme si vytvořili převahu, tlak i šance. Karvinští dokázali nulu uhájit svou snahou a zarputilostí," uznal Trpišovský.

Fotbalisté Slavie vypálili na branku, kterou poprvé v sezoně hájil Slovák Hrdlička, sedm střel, k tomu trefil hlavou břevno Ševčík a Van Buren pravou tyč. Ke gólu měl blízko několikrát i Souček, nejblíže mu byl ve 24. minutě, kdy domácí Ndefe zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Kapitán Slavie ale neprodloužil sérii šesti proměněných pokutových kopů v řadě a poslal míč vedle tyče.

„Viděl jsem, že tam gólman jde, chtěl jsem víc přitvrdit a prostě mi to sjelo. Byla otázka času, kdy nějakou nedám. Neproměněná penalta znamená, že jsme tu nechali body," litoval Souček.

Karviná uhrála se Slaví po postupu do ligy v sedmém vzájemném utkání premiérový bod. „Kluci udělali maximum, kvalita těchto týmů se nedá porovnávat. Měli jsme srdíčko i štěstíčko, fotbalový bůh stál na naší straně. Už nemáme nulu, to nám hodně pomůže," radoval se trenér Karviné František Straka.

Reklama

Související témata: