Hlavní obsah

Hatrrick? Mohl být, ale mám radost z premiérového gólu, usmíval se příbramský Alvir

Příbram

Pětadvacetiletý chorvatský záložník Marko Alvir se v sobotu dočkal prvního ligového gólu. V utkání Příbrami s jihočeským nováčkem patřil k nejlepším fotbalistům na hřišti. Byl u všech akcí domácích, ti však z mnoha šancí dali jen dva góly. Sám Alvir si mohl zapsat hattrick...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Marko Alvir z Příbrami a Pavel Novák z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Do Slavie jste přišel v lednu 2017, ale na první ligový gól jste čekal až do soboty. Proč tak dlouho?

Hrál jsem za juniorku Slavie, byl na hostování, byl jsem vážné zraněný. První ligový zápas jsem odehrál až tady na hostování v Příbrami. Z gólu mám obrovskou radost. Už v předchozích zápasech jsem měl šance, ale branku jsem dal až tentokrát. Navíc jsem otevřel skóre, takže to byl i důležitý gól.

Nemuselo zůstat u jednoho zásahu. Mohl jste si připsat rovnou hattrick...

Mohl... Jenže jednou mi míč sjel po noze, netrefil jsem ho dobře. Při hlavičce gólman couvl a trefil jsem ho, ale nelituji těch šancí tak moc. Důležité je, že jsme vyhráli a máme tři moc důležité body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramský fotbalista Marko Alvir (druhý zleva) střílí vedoucí branku do sítě Českých Budějovic.

V první půli mohla dát Příbram čtyři i pět gólů, jaký byl podle vás zápas s nováčkem?

První poločas byl určitě náš nejlepší na podzim. Hráli jsme velmi dobře, napadali, presovali, vytvářeli si šance. Ve druhém jsme především hlídali vedení, nechtěli jsme inkasovat. Budějovice v předchozích zápasech hrály velmi dobře. Důležité jsou tři body. Myslím si, že když budeme hrát jako v první půli, budeme pro všechny hodně nepříjemným soupeřem.

Odehrál jste pět zápasů, daří se vám. Cítíte, že Příbram může vaší kariéru ještě víc nastartovat a být jen přestupní stanicí?

Takhle nepřemýšlím. Jsem tu spokojený, dostal jsem od trenéra Nádvorníka šanci a snažím se v každém utkání odevzdat co nejlepší výkon. Jak se mi to daří, musí posoudit především kouč.

Reklama

Související témata: