Hlavní obsah

Baník táhla za výhrou opavská útočná síla. Paráda se vším všudy, liboval si Kuzmanovič

Jiří TomaškovičČTKSport.cz

Nemanja Kuzmanovič dva góly, Tomáš Smola jedna branka a přihrávka na trefu Martina Šindeláře. Exopavská útočná dvojice se na výhře Baníku nad Bohemians 1905 podílela velmi výrazně. Ostrava vyhrála 4:2 a připsala si premiérovou domácí výhru v sezóně.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Dvougólový střelec Baníku Ostrava Nemanja Kuzmanovič.

Článek

„Dneska jsme hráli dobrý fotbal, dali čtyři góly. V tom horku to přitom nebylo vůbec snadné, obzvláště, když jsme brzy prohrávali. Ale říkali jsme si, ať jsme v klidu, neblázníme, že času je dost. Měli jsme štěstí, že jsme celkem rychle vyrovnali, protože ten první poločas se strašně špatně dýchalo, bylo velké dusno," popsal Kuzmanovič zřejmě klíčovou pasáž souboje s klokany, v níž Baníkovci dvěma góly v rozmezí šesti minut otočili nepříznivý vývoj.

Podobně rychle domácí zareagovali i na vyrovnání, které v 60. minutě z penalty zařídil Vacek. Lví podíl na třetí brance měl Brazilec De Azevedo, jenž ustál souboj s Hůlkou a nabídl Kuzmanovičovi jedinečnou gólovou šanci. „Carlos mi to krásně prostrčil. Podal fantastický výkon, ty jeho přihrávky byly nádherné. K tomu přidal skvělé sólo přes tři hráče a super střelu. Chyběl tomu jen gól. Zasloužil by si ho," chválil spoluhráče Kuzmanovič.

Spolupráce se Smolou

Vítěznou trefou se Kuzmanovič se třemi góly v pěti zápasech osamostatnil na čele klubové střelecké tabulky. Ale jen na pět minut, protože jeho účet dorovnal vítěznou pojistkou nedávný parťák z Opavy Smola. „Ptal se mě po zápase, jestli jsem mu chtěl jako utéct," smál se usměvavý Srb. „Hraje se mi s ním skvěle. U mého prvního gólu na sebe natáhl obránce, u druhého hlavičkoval na branku, čtvrtý sám dal. Skvěle se doplňujeme. Hráli jsme dlouho spolu, a i když jsme na půl roku od sebe vypadli, tak se to vrací. Dneska to byla paráda se vším všudy," radoval se Kuzmanovič.

Reklama