Hlavní obsah

Kvalita mi momentálně chybí, ale góly dávat umím, ujišťuje letní posila Sparty

Mladá Boleslav

Pět zápasů vyšel střelecky naprázdno. Až při šestém soutěžním startu v dresu Sparty Praha se útočník Libor Kozák po 416 minutách čekání gólově prosadil. Jeho vyrovnávací branka na 3:3 v nedělním večeru na hřišti Mladé Boleslavi však stejně k bodům nevedla. Nebylo tudíž divu, že třicetiletý borec se zkušenostmi z Lazia Řím či Aston Villy po druhé prohře letenského týmu v probíhající sezoně jen těžko hledal slova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Libor Kozák po promarněné šanci v Mladé Boleslavi

Článek
Fotogalerie

„Prožívám veliké zklamání. Sice jsem protrhl střeleckou smůlu, což mě těší. Ale k čemu to je, když body nemáme? K ničemu," naříkal Kozák po prohraném utkaní, v němž Sparta celý zápas jen dotahovala manko.

„Protože jsme vyráběli chyby. Přitom domácí hráli přesně podle našich předpokladů. Bojovali, chodili do soubojů a čekali, až jim šance nabídneme," lamentoval Kozák, že se Sparta vlastně porazila sama. „Jde o nedisciplinovanost," připustil útočník, který přišel v létě na Letnou jako hlavní posila ofenzivy a v úvodních dvou ligových duelech dokonce vedl tým jako kapitán.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Hubínek z Boleslavi a Libor Kozák ze Sparty.

Právě Kozák mohl být rozdílovým hráčem hostů. Během první i druhé půle se totiž dostal do stoprocentních gólových šancí. Jenže buď jej vychytal domácí brankář Šeda, nebo útočník Pražanů pálil do oken bytového domu za jednou z branek boleslavského stadionu.

Pískot fanoušků

Když se situace s promarněnou příležitostí opakovala, prakticky celá protilehlá tribuna zaplněná příznivci Sparty na Kozáka pískala. „Pochopitelně nervozitu fanoušků vnímám. A ještě intenzivněji vnímám sám sebe, protože mám určitá očekávání a velice dobře si uvědomuji, že podobné šance musím proměňovat," nevymlouval se Kozák.

„Aktuálně mi chybí kvalita. Já vím, že góly dávat umím. V Mladé Boleslavi mohly být dva až tři. Musím se zkoncentrovat a zlepšit," hledal cestu k nápravě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Muris Mešanovič se postaral o úvodní branku utkání

Sparta ve čtvrtek v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy při konfrontaci s Trabzonsporem ztratila dvoubrankové vedení, v neděli pak schytala další těžkou ránu pro psychiku, když ani tři vyrovnání tým nedovedla k bodu. Před blížící se odvetou v pohárové Evropě na turecké půdě hodně svízelná situace.

„Nesmíme mít hlavy dole. Je potřeba si věřit. Myslím, že jsme v Mladé Boleslavi měli momenty, kdy se dal průběh zvrátit. Momentálně nám něco málo chybí. Nemyslím si, že někdo něco na hřišti vypouští. Spíše nám chybí větší koncentrace. Určitě jde o poučení pro čtvrteční duel," vyhlížel už Kozák bitvu o setrvání v pohárové Evropě.

Reklama

Související témata: