Hlavní obsah

Kvalita všech hráčů je obrovská, lebedí si kapitán sešívaných po demolici Klokanů

Praha

Parádní trefou do šibenice obstaral vítězný gól. Záložník Josef Hušbauer vedl Slavii v sobotním duelu proti Bohemians 1905 jako kapitán. Tým s deseti změnami v základní sestavě ve srovnání s předešlým duelem dovedl k přesvědčivému vítězství 4:0. "Kvalita všech hráčů ve Slavii je obrovská, což jsme potvrdili," říká Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slavie Josef Hušbauer.

Článek

Přestože jste nastoupili s deseti změnami v základní sestavě, výsledek je nad očekávání dobrý, že?

Určitě ano, nicméně první půle nebyla ideální, přestože jsme začali dobře a vstřelili rychlý gól. Pak jsme předvedli ještě nějaké dobré věci, ale od pětadvacáté minuty jsme nebyli lepším týmem.

Co zapříčinilo výpadek vašeho týmu? V čem byl největší problém?

Soupeř měl větší držení míče, na nás bylo vidět, že nejsme sehraní a špatně jsme napadali. Bylo patrné, že kvalita je velká, ale změn bylo přeci jen dost. I proto bylo vedení v poločase super.

Kolik tréninků jste v sestavě pro sobotní zápas absolvovali?

Dva. Ve čtvrtek a v pátek. Je to málo, ale na druhou stranu kvalita je taková, že by i dva tréninky měly stačit. Myslím, že v druhé půli už jsme dominovali.

Zařídil jste rozhodující trefu zápasu. O jak důležitý moment šlo? Dodala vašemu týmu klid?

Jsem za brankový zápis rád. Začátek sezony jsem měl dobrý, ale pak mi to nestřílelo podle mých představ. Rozhodující byl ale druhý gól Michala Frydrycha krátce po nástupu do druhé půle. A pak ještě červená karta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu Josefa Hušbauera proti Bohemians.

Bude parádní trefa z přímého kopu v sobotním utkání patřit mezi top zásahy vaší kariéry v pomyslném žebříčku?

Určitě bude vysoko, protože jde o branku ze standardní situace. Přímé kopy mi moc nešly, tudíž jsem z nich moc gólů nedal. Jsem velmi rád, že jsem konečně uspěl i z trestňáku.

Vysvětloval trenér Trpišovský v šatně, proč sáhl k deseti změnám v základní sestavě?

Víme, jaký zápas nás čeká ve středu v boji o Ligu mistrů. Chtěli jsme se vyvarovat riziku zranění u některých hráčů. Máme dvě vyrovnané jedenáctky a ať nastoupí kdokoliv, není to žádná ztráta.

Potvrdil střet s Bohemians, že mezi hráči čekajícími na šanci a nastupujícími častěji není rozdíl?

Výsledek zápasu byl optimální, vyšlo to super. Nezávidím trenérovi, který bude vybírat nominaci pro středeční zápas s Kluží. Myslím, že kvalita všech hráčů je obrovská.

Reklama

Související témata: