Hlavní obsah

Dokonalý návrat: Gól a asistence. Byla to taková šmudla, smál se plzeňský Čermák

Plzeň

Kvůli nataženým postranním vazům v koleni byl měsíc mimo hru. V neděli ho trenér fotbalové Plzně Pavel Vrba vypustil na hřiště a záložník Aleš Čermák si návrat dokonale užil. Demolici Opavy v ligovém duelu načal gólem, k výhře 4:0 navíc přispěl i asistencí u druhé branky Kovaříka. „Asi to byl dokonalý návrat," culil se Čermák.

Foto: FCVP

Plzeňský záložník Aleš Čermák střílí gól Opavě.

Článek

I přes měsíční pauzu je nejproduktivnějším hráčem Viktorie. Ve třech ligových utkáních, v nichž na podzim nastoupil, nasbíral gól a čtyři asistence.„Statistiky mi vždycky chyběly, neměl jsem moc branek ani asistencí. Těší mě, že jsem sezonu takhle rozjel. Snad to bude pokračovat," přeje si Čermák.

Ve 14. minutě k němu přilétl pas od Hejdy, dotírajícího obránce si odstavil tělem a křížnou střelou překonal Šroma. Míč se od tyče došoural za brankovou čáru. „Byla to taková šmudla, holt moje pravačka. Podobnou jsem vyslal v týdnu na tréninku, jen od tyčky šel míč do hřiště. Všichni se smáli. Naštěstí v zápase skončil balon v síti," uvedl 24letý záložník.

Foto: FCVP

Plzeňští fotbalisté se radují z jednoho ze čtyř gólů v opavské síti.

Nemuselo zůstat u jedné trefy, ještě v prvním poločase nastavil tělo prudkému centru Kovaříka. Přestože stál Čermák téměř na brankové čáře, míč skončil nad břevnem. „Tohle snad nešlo nedat. Honza centr pořádně přitlačil, proto jsem se zpevnil. Nestihl jsem se ale ani přikrčit, abych dal gól třeba břichem," podotkl Čermák.

Z tribuny nebo v televizi poslední týdny sledoval, jak jeho plzeňští parťáci vypadli z bojů o Ligu mistrů i o Evropskou ligu. A také jejich ligové trápení v posledních dvou duelech. „Když nejsem na trávníku, prožívám zápasy snad ještě víc. Chtěl jsem klukům strašně moc pomoct. Ale těžko říct, jestli bych jim vůbec pomohl. Každopádně pauza pro mě byla psychicky náročná, zranit se v úvodu sezony je hodně nepříjemný," posteskl si.

Viktoria po prohře se Slováckem a remíze v Teplicích nabrala na první Slavii pětibodovou ztrátu. V neděli zabrala, vrátila se na druhou příčku. Bodový odstup od sešívaných zůstal stejný. „Takový zápas jsme potřebovali. Doufám, že nás nakopne, že takhle budeme pokračovat dál. Držet krok se Slavií bude těžké, má spoustu šikovných hráčů. Vyhrává i když prostřídá sestavu. Sezona je ale dlouhá, uvidíme," dodal Čermák.

Reklama

Související témata: