Hlavní obsah

Sešívaní sbírají posily jako maliny! Po Provodovi přicházejí Takács a Hora

Aktualizováno

Postup do Ligy mistrů půl miliardy, prodej Alexe Krále 310 milionů korun. Sešívaní mají vyděláno, a tak před startem milionářské soutěže kupují posily. Do fotbalové Slavie přichází z Mladé Boleslavi na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup defenzivní hráč Laco Takács. Druhou úterní posilou pak je ofenzivní univerzál Jakub Hora. Přichází z Teplic rovněž na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup. Do Edenu dorazili den po Lukáši Provodovi.

Foto: slavia.cz

Jakub Hora v dresu Slavie na tribuně v Edenu

Článek

Takové tempo rozšiřování kádru si příznivci sešívaných nechají líbit. Během čtvrthodinky oznámila Slavia příchod hned dvou hráčů na hostování.

První přišla na řadu posila do defenzivních řad, třiadvacetiletý Laco Takács. „Po odchodu Alexe Krále není v týmu hráč, který by mohl hrát pozici Tomáše Součka nebo číslo šest. Proto jsme narychlo sháněli hráče, který by Tomáše byl schopen typologicky zastoupit. Rozhodli jsme se pro Takásce z důvodu výšky, je skvělý při standardních situacích a dominantní při hře hlavou. Defenzivní univerzál, nastupuje v záloze i na stoperu, má zkušenosti z reprezentace i s mezinárodním fotbalem," vysvětluje výběr trenér Jindřich Trpišovský na klubovém webu.

„Měl jsem pěkné pondělní ráno, když jsem dostal od agenta zprávu, abych se s ním spojil. Moc mě zájem Slavie potěšil, asi by mě ani nenapadl. Jsem rád, že jsem tady," usmívá se Takács.

Bývalý reprezentant do 21 let prošel v kariéře Teplicemi a od roku 2016 působil v Mladé Boleslavi. V lize odehrál 118 utkání a dal deset branek.

Hora už Slavií prošel

Jeho novým parťákem je Jakub Hora. „Kuba je zkušený hráč, který už Slavií prošel a má odehraných spoustu ligových zápasů. Umí být produktivní a umí dát ranku, ale hlavně je schopný zahrát obě dvě pozice na křídle, zleva i zprava, a hrát i desítku. Může tedy zastoupit třeba Nica Stancia. Nejdůležitější je, že umí vstoupit jako střídající hráč do zápasu a dodat výkonu něco, co tým nemá," líčí Trpišovský.

„Má skvělou střelu, je schopný nám pomoct ihned a není potřeba, aby se nějakou delší dobu adaptoval. Je tu zvyklý, zná spoustu spoluhráčů. Skvělý kluk do kabiny a umí být rozdílový hráč i lídr. Nejlepší hráč Teplic a na svém postu patří k nejlepším hráčům v lize," dodává kouč.

„Je týden do konce přestupního období a Slavia je nejlepším klubem v Čechách, takže mě přesun mile překvapil. Jsem spokojený, že jsem se změnou dresu počkal a že jsem se neunáhlil. Ambice jsou jednoznačné. Slavia chce být úspěšná v Česku i Evropě a já doufám, že budu součástí týmu, že mu pomůžu a že se na mě bude moci spolehnout," těší se navrátilec Hora. Teplicím by jeho přestup mohl vynést přes 20 milionů korun.

Osmadvacetiletý ofenzivní záložník si v sezoně 2010/11 připsal za Slavii 28 ligových startů a dva vstřelené góly. Působil také v Bohemians 1905, Plzni, Českých Budějovicích a od roku 2015 byl v Teplicích. V minulém ročníku nejvyšší soutěže nastřílel 11 branek, což byl jeho rekord. Celkem má Hora v lize na kontě 222 duelů a 36 gólů.

Slavii v tomto přestupním období posílilo sedm hráčů. Vedle Hory s Takácsem mistr angažoval obránce Davida Hovorku a Tomáše Holeše, levonohého univerzála Lukáše Provoda a za rekordních přibližně 100 milionů korun nejdražší posilu Stanciua. Po jarním hostování v Bohemians 1905 navíc přišel útočník Júsuf Hilál. Naopak vedle Krále klub opustili obránci Michael Ngadeu se Simonem Delim a záložníci Jaromír Zmrhal a Miroslav Stoch.

Reklama

Související témata: