Hlavní obsah

Viktorka může být pyšná. Do plzeňských ulic premiérově vyjela speciální nadační tramvaj

Plzeň

Spojení fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň s Nadací pro transplantace kostní dřeně píše další společný příběh. Klub věnuje NTKD speciální tramvaj, která ji bude propagovat po dobu dvou let v ulicích města Plzně a má přilákat co nejvíce nových lidí do Registru dárců.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér fotbalistů Viktorie Pavel Vrba v Plzni představil tramvaj, která propaguje Nadaci pro transplantaci kostní dřeně.

Článek
Fotogalerie

Real Madrid, Paříž Saint-Germain, FC Barcelona či Manchester United. I tyto velké kluby se rozhodly podpořit aukci dresů, kterou uspořádala plzeňská Viktoria ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně. Její výtěžek byl věnován právě na propagaci NTKD, která je pro ni zcela zásadní a láká nové zájemce o vstup do Registru dárců. Výsledek představili zástupci obou organizací během čtvrtka - do plzeňských ulic premiérově vyjela speciální „nadační" tramvaj.

„Jsem velmi rád, že se podařilo celou věc dotáhnout do zdárného konce a my budeme po dobu dvou let na očích po celé Plzni. Právě propagace a osvěta je pro nás nejcennější pomocí a ohromně si jí vážíme," uvedl během představení Pavel Jindra, předseda správní rady NTKD.

„Naše spolupráce s Nadací je dlouhodobá a těší mě, že má především měřitelné výsledky a lidí v Registru dárců přibývá. To je hlavní poselství i této tramvaje," řekl Tomáš Paclík, prezident Viktorie.

Přidali se i dva nováčci

Speciální tramvaj je vyvedena v nadačních barvách a vyzývá k darování naděje. Na jejích stěnách jsou zobrazeni i vybraní hráči Viktorie, kteří jsou samozřejmě v Registru již zapsáni. Nově se k nim přímo v tramvaji přidaly i nové týmové tváře - Adam Hloušek a Ondřej Mihálik.

„Vstoupit do Registru byla naprostá samozřejmost, vůbec jsem neváhal a přidal se ke klukům v kabině, kteří vstoupili již v minulosti," nechal se slyšet záložník Mihálik.

„Překvapilo mě, že pro vstup stačí jen odebrat vzorek slin a vyplnit dotazník, což zabere několik málo minut. Přál bych si, aby se k nám přidalo co nejvíce lidí nejen v Plzni, ale po celé republice," vyzývá obránce Hloušek.

Společnou činnost NTKD a Viktorie podpořili i další partneři – společnost Euronova Group a Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP).

Podmínky pro vstup do Registru dárců
• Věk 18-35 let
• Dobrý zdravotní stav
• Žádné vážné onemocnění v minulosti
• Bez trvalého používání léků (nepočítá se antikoncepce a léky na sezonní alergie)
• Váha vyšší než 50 kg

Reklama