Hlavní obsah

S Petrou v šatně. Kvitová po boku Šilhavého sledovala další marš Slavie

S Petrou v šatně. Kvitová po boku Šilhavého sledovala další marš Slavie Tak jen pojďte, chlapci, kotel San Sira už na vás čeká... Jenže proč by se měli fotbalisté Slavie úterní premiéry Ligy mistrů na půdě Interu Milán bát? Jsou rozjetí a před nedělním odletem se na náročnou misi naladili pohodovou ligovou výhrou 3:0 nad Slováckem. „Máme tři body, dali jsme tři góly a žádný nedostali. Výkon byl diametrálně odlišný třeba proti Opavě,“ pochvaluje si kouč Jindřich Trpišovský, že generálka na velký večer splnila očekávání.

Nic jsme jim nedovolili, vyhráli jsme zaslouženě, tak hodnotí zápas se Slováckem slávistéVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Reprezentanty Součka, Masopusta i Bořila pošetřili, přesto Slovácko suše přejeli. Na vítězný pokřik v kabině sešívaní přizvali i tenistku Petru Kvitovou. Jejich velká fanynka sledovala utkání z čestné lóže po boku reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého.

„Věřím, že na Interu nějaká šance je. Že v Miláně předvedeme kvalitní výkon a dokážeme být favoritovi rovnocenným soupeřem," ilustruje trenér Jindřich Trpišovský pohodu Slavie.

Kdyby se mu v týdnu nezranil Takács, nejspíš by hned vyzkoušel všechny tři nové posily. Celý zápas odehrál Jakub Hora, který přihrál na třetí gól Lukáši Provodovi. Úspěšný střelec se trefil hned po devíti minutách v sešívaném dresu.

Debut jako z pohádky

„Všechno se událo hrozně rychle, jako ve snu. Z Budějovic jsem se přesunul sem, odehrál jeden přátelský zápas a teď dostal prostor na dvacet minut v ligovém zápase. A hned dal gól. Takže pro mě je to všechno jako z pohádky," neskrývá Provod nadšení.

Jeho kolega přešel z posledního týmu tabulky (Teplice) do prvního. Na rozdíl od Provoda se však nevešel na soupisku pro Ligu mistrů.

„Nevadí, jsem využitelný pro domácí soutěž. Byl jsem určitě překvapený, že začínám hned v základní sestavě. Spíše jsem čekal, že do hry naskočím až v průběhu zápasu. Jsem samozřejmě jedině rád, že jsem dostal ihned šanci," líčí Hora.

V neděli večer se sešívaní vydají směrem do Milána.

Reklama