Hlavní obsah

Normální emoce, odbyl Rada strkanici s plzeňským sportovním ředitelem při odchodu ze hřiště

Plzeň

Emoce v plzeňském duelu uzavírajícím deváté ligové kolo vzplály na hřišti a v tunelu k šatnám zrovna tak. Aby ne, když šlo o souboj druhého celku tabulky se čtvrtým. Aby ne, když hostující Jablonec dvakrát v zápase vedl a Plzeň musela skóre otáčet. I oba trenéři Petr Rada s Pavlem Vrbou a sportovní ředitel Viktorie Adolf Šádek se po skončení první půle k strkanici mezi jabloneckými a domácími hráči při odchodu ze hřiště přichomýtli. „Normální emoce, které k fotbalu patří,“ odbyl poločasové vzrušení mávnutím ruky kouč Severočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kouč Pavel Vrba (vlevo) a jablonecký trenér Petr Rada se nakonec dobře bavili...

Článek
Fotogalerie

Až po chvíli se rozpovídal. „Hráči se mezi sebou hádali, takže jsem je chtěl uklidnit. Pak se do toho vložil i plzeňský sportovní ředitel," připomněl Rada přítomnost Adolfa Šádka, který v duchu svých zvyklostí sestoupil už v první půli z tribuny a sledoval zápas z prostoru mezi oběma lavičkami.

Jako vždy, když se mužstvu nedaří podle jeho představ a on cítí potřebu svou přítomností hráčům připomenout, o co se hraje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovařík z Viktorie Plzeň během utkání 9. kola Fortuna ligy s Jabloncem.

„Mně osobně nevadí, že tam stojí. V Plzni je to už takhle zavedené. Když to domácímu mužstvu nejde, prostě sejde dolů. Nikoli na mně, ale na jiných orgánech je, aby zhodnotili jeho přítomnost u hřiště. A na rozhodčích pak je, aby řekli, zda na ně jeho přítomnost působí či vytváří nějaký tlak," rozhodně si nemínil Rada na Šádkovu přítomnost u postranní čáry stěžovat, natož na něho svalovat příčinu porážky.

Ani do poločasové přestřelky při odchodu ze hřiště ho nechtěl zatahovat. „Vysvětlili jsme si to," odbyl jablonecký trenér lakonicky peprnou výměnu názorů, strkanici s Šádkem a vzájemné tahání za sako, resp, svetr.

Domácí Pavel Vrba působící při zmiňovaném extempore v roli smírčího arbitra odhánějícího oba rozohněné kohouty od sebe bral celou scénku snímanou televizními kamerami dokonce s úsměvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman z Jablonce a trenér Petr Rada během utkání v Plzni.

„My si jen Petrem Radou říkali, že je to výborné utkání, které by mělo takto pokračovat i v druhém poločase," pravil, když horké hlavy vychladly a oba aktéři potyčky Šádek s Radou si před zahájením druhého poločasu podali ruce na znamení smíru.

Reklama

Související témata: