Hlavní obsah

Jakub Mareš dal dva góly a pochvaloval si spolupráci s Řezníčkem

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Teplic v dohrávce 4. kola Fortuna ligy zlomili mladoboleslavské prokletí. Poprvé od jara roku 2015 a po sérii deseti zápasů bez výhry si díky dvěma gólům Jakuba Mareše z prvního poločasu připsali skalp středočeského celku a posunuli se z předposledního místa blíž ke středu tabulky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Mareš z Teplic se raduje z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Mareš si náramně vynahradil absenci z minulého kola, kdy chyběl v Liberci kvůli trestu za čtyři žluté karty. A k duhu mu šla i spolupráce s novou posilou Jakubem Řezníčkem. Společně nastoupili na podzim poprvé.

„Očekává se od nás, že zvedneme útok. Jako tým jsme prozatím opravdu nedávali góly a na bojovnosti Kuby Řezníčka vidím, že bychom mohli ofenzivu trošku zlepšit. Ale jsou tam ještě mezery," uvažoval Jakub Mareš. „Druhý poločas ale byl jen fotbalovou válkou. Hlavní je, že jsme doma konečně vyhráli a máme tolik potřebné tři body," mínil střelec zápasu.

Mareše těšilo, že mužstvu vyšel záměr dát rychle gól. „Věděli jsme o síle Boleslavi a chtěli jsme ji zaskočit. To se nám povedlo a mohli jsme hrát uvolněně," líčil útočník.

Teplice se zřejmě poučily i z květnového debaklu s Boleslaví 0:8 v nadstavbě. „Často jsem slyšel o tom fiasku, ale tehdy jsem v klubu ještě nebyl. Shodli jsme se, že už je to daleko za námi. A nějaké myšlenky na ten zápas, co klukům nevyšel, jsem si nepřipouštěl," tvrdil Mareš.

Zklamaný Weber: Milosrdná prohra

Hodně si oddechli kromě hráčů i trenéři. „Jsme především nadšeni, že jsme dokázali utkání dovést do vítězného konce. I když já jsem u jarní ostudy byl, nechtěli jsme o ní už mluvit. Vedoucím gólem jsme si teď dodali sebevědomí a pohled na tabulku už není tak hrozný," uvedl asistent trenéra Pavel Drsek, který vedl tým z lavičky místo potrestaného hlavního kouče Stanislava Hejkala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal sleduje utkání z novinářské lávky.

Naopak třetí Mladá Boleslav nevyužila šanci přiblížit se druhé Plzni na rozdíl jediného bodu. Selhal i kanonýr Nikolaj Komličenko, který v předešlých pěti vzájemných zápasech s Teplicemi dal šest branek.

„Kulantně řečeno neměl servis z druhé vlny. K tomu, aby se prosadil, mu spoluhráči nedodali přihrávky a centry," konstatoval trenér Jozef Weber. „Neprobudil nás ani první inkasovaný gól, prohra 0:2 je vzhledem k naší hře ještě milosrdná," neskrýval kouč zklamání.

Reklama

Související témata: