Hlavní obsah

Domácí remíza s Teplicemi je pro nás ztráta, tvrdí útočník Šašinka. Bod zařídil Slovácku trefou krátce před pauzou

Uherské Hradiště

Vyrovnávacím gólem těsně před pauzou zařídil fotbalistům Slovácka v ligovém souboji s Teplicemi aspoň bod, ale přesto neopouštěl hřiště příliš nadšený. Plichta 1:1 hradišťského útočníka Ondřeje Šašinku nenadchla.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ondřej Šašinka ze Slovácka se raduje z gólu.

Článek

„Většinu zápasu jsme byli herně lepší. Remíza je pro nás málo. Výsledek považuju za ztrátu," tvrdí jednadvacetiletý forvard, který ve Slovácku hostuje z ostravského Baníku.

Prozradil, že hráči Slovácka plánovali udeřit hned zkraje utkání. „Chtěli jsme na Teplické vlítnout. Dařilo se nám je zatlačit. Jenže oni skórovali z jediné pořádné akce, kterou si vypracovali. Navíc po naší chybě. Byl to naprosto zbytečný gól," stýská si Šašinka.

Byl poté hlavním ofenzivním motorem moravského celku. „Mám hroznou radost, že se mi povedlo vyrovnat. Byla to moje premiérová trefa před hradišťskými fandy. Ale štve mě, že se nám ve druhém poločase nepovedlo přidat vítěznou branku," převažuje u něj nakonec nespokojenost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ondřej Šašinka ze Slovácka a Petr Kodeš z Teplic.

Slovácko přitom drželo častěji balon. „Do soupeřovy šestnáctky šlo zboku docela dost míčů. Měli jsme se asi ještě víc tlačit před teplickou bránu. Chtělo to víc zužitkovat naši převahu," má Šašinka jasno.

Hradišťský trenér Martin Svědík postrádal u svých hráčů přesnější finální přihrávku. „Balony z křídelních prostorů jsme měli rozhodně zužitkovat líp. O výsledku se rozhoduje v šestnáctkách a my teď bohužel příliš produktivní nejsme," trápí ho.

Cení si ale, že jeho mužstvo inkasovaná branka nepoznamenala. „Dokázali jsme zareagovat, a měli jsme celou druhou půli na to, abychom urvali všechny tři body. Bohužel se nám to nepovedlo. Vstřelit doma jen jeden gól je na výhru málo, v koncovce nám chyběla větší kvalita," připouští Svědík.

Kouč přiznává, že je z výsledku zklamaný. Slovácko už ve čtyřech ligových kolech v řadě nepoznalo radost z výhry. „Před našimi fandy bychom měli bodovat naplno," má Svědík pořád ještě v hlavě i předchozí domácí remízu s Mladou Boleslaví.

Reklama