Hlavní obsah

Netrénoval, polykal antibiotika, přesto si Kolář vysloužil absolutorium na San Siru a na Letné zase

Byl to pro něho hodně náročný, ale přitom úspěšný týden. A dokonce nadmíru, protože na milánském San Siru v úvodním duelu Ligy mistrů s Interem pomohl slávistický gólman Ondřej Kolář skvostným výkonem svému týmu k remíze 1:1, v nedělním ligovém derby na Letné pak dokonce uhájil čisté konto. „Proto po závěrečném hvizdu takové emoce, že jsem sám sebe nepoznával,“ přiznával poté, co Slavia smetla věčného rivala 3:0 a v ligové tabulce se mu vzdálila už na dvanáct bodů.

Ondřej Kolář bral antibiotika, před derby netrénoval, ale za výkon na Letné zaslouží absolutoriumVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Přitom během týdne toho slávistický gólman moc neodtrénoval. „V Miláně ho postihly střevní problémy a viróza k tomu, přesto do brány šel a vedl si skvěle," kvitoval Kolářův výkon trenér Jindřich Trpišovský.

„A po návratu z Itálie potíže pokračovaly, takže jsem bral antibiotika. Naštěstí zabrala, ale i tak jsem poprvé trénoval až den před derby," líčil čtyřiadvacetiletý gólman mistrovského celku, že si během týdne užil své.

„Nebyl jsem sám, s nemocí se potýkali i další kluci. Doktoři a fyzioterapeuti ale odvedli dobrou práci. Dali nás dohromady a my zvládli oba zápasy," neopomněl Kolář připomenout, že i lidé kolem mužstva se podíleli na báječném týdnu, který Slavia zažila.

Nejdřív v úterý v Miláně, poté v nedělním derby na Letné.

„Chtěli jsme Spartu utahat, jako každého jiného soupeře. Povedlo se nám vstřelit první gól, což bylo pro další průběh utkání velice důležité, a pak už kluci předvedli, jak jsou nabušení. Domácí hráče uběhali, takže zápas probíhal v naší režii," glosoval Kolář ligovou partii, v níž zase až tolik příležitostí k vyniknutí nedostal.

Jenže když měl ve dvou třech okamžicích svůj tým podržet, zase to svedl. A bravurně.

„Hlavně když střílel Frýdek, nebo když se mě snažil na konci první půle Hašek přehodit. Všiml si, že jsem venku z brány, ale naštěstí bylo ještě v mých silách, abych balon vyrazil. A pak všechno vyvrcholilo, když na mě šel Plavšič úplně sám," připomínal slávistický gólman okamžiky, kdy mohla Sparta zápas ještě zdramatizovat.

Nesvedla to. Kolář byl proti, protože tři největší příležitosti zlikvidoval.

„Potvrdil své kvality, proto mu patří absolutorium. Násobené tím, že netrénoval před Milánem a od Milána vlastně téměř také ne," složil gólmanovi trenér mistrovského celku Trpišovský.

Reklama