Hlavní obsah

Vyreklamují Tetteha na Plzeň? Sparta se odvolala proti trestu za vyloučení v derby

Aktualizováno

Rozhodnutím disciplinárky přišli pro nedělní duel v Plzni o Benjamina Tetteha. Fotbalista Sparty byl potrestán za vyloučení v derby se Slavií (0:3) stopkou na dva zápasy, první si odseděl v poháru proti Jihlavě. Útočník i klub se ovšem proti trestu odvolali. Na odvolací komisi teď záleží, zda Tetteh nakonec přece jen bude moci proti Viktorii hrát, nebo zůstane původní trest platný. Komise plánuje rozhodnout hlasováním per rollam během soboty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh (vpravo) ze Sparty a David Hovorka ze Slavie během derby.

Článek

Dvaadvacetiletý ghanský útočník dostal dvouzápasový trest za faul na slávistu Davida Hovorku, za který vyfasoval v 82. minutě od rozhodčího Miroslava Zelinky rovnou červenou kartu.

Letenští však verdikt rozporují.

„Současně s odvoláním jsme na odvolací komisi zaslali dotaz, jak bude nyní postupovat," potvrdil pro Sport.cz ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Jsou tři možnosti. Pokud odvolací komise trest disciplinárky potvrdí, Tetteh v Plzni nenastoupí. Druhou možností je, že odvolání vyhoví. Za třetí pak může oznámit, že případ probere na svém nejbližším zasedání a trest zatím pozastaví. V případech 2 i 3 by tedy Tetteh mohl proti Viktorii hrát.

Olomouc proti Spartě měla Faltu

Opakovat by se mohla situace z loňského října. Tehdy se Olomouc odvolala proti trestu pro Šimona Faltu, který ve čtvrtek dostal od disciplinární komise distanc na jeden zápas za vyloučení proti Liberci.

Odvolací komise případ nestihla projednat, takže účinnost trestu odložila a Falta mohl v sobotu nastoupit, paradoxně proti Spartě. Odvolací komise nakonec v dalším týdnu jednozápasový trest pro olomouckého záložníka potvrdila a Falta vynechal následující duel se Zlínem.

Disciplinárka ve čtvrtek probírala Tetteha také za nesportovní chování, jeho plivnutí na kapitána soupeře Tomáše Součka však nebylo podle komise prokázáno.

Zatímco disciplinárka patří pod Ligovou fotbalovou asociaci (LFA), odvolačka pod Fotbalovou asociaci ČR (FAČR). V poslední době mezi oběma komisemi slušně zajiskřilo.

Reklama

Související témata: