Hlavní obsah

Zlámal přemýšlí o každém obdrženém gólu

Boj o post jedničky čeká při nadcházejícím soustředění fotbalové Sparty v Rakousku trojici brankářů úřadujícího mistra. „Přijít do branky Sparty po Jaromíru Blažkovi, to není nic jednoduchého. Fanoušci jsou nároční a budou na gólmany přísní,“ říká v rozhovoru jeden z kandidátů Zdeněk Zlámal.

Článek

Skončilo období tvrdé fyzické přípravy, jak ho prožívá brankář, který by nemusel mít tolik naběháno?

Do přípravy jsem přišel později. Po mistrovství Evropy do jednadvaceti let jsme měli s ostatními členy tohoto týmu volno. Ale i ten týden mi dal pořádně zabrat. Hodně jsme běhali, brankář potřebuje také dobrou fyzickou kondici. Jsem rád, že tuhle nejméně oblíbenou část mám za sebou.

Po nevydařeném šampionátu jste byl dost zdrcený, už jste se zbavil myšlenek na neúspěch?

Dá se říct, že ano, ale úplně to nejde. Chtěli jsme postoupit ze skupiny a pak se alespoň dostat do baráže o olympiádu. Ani jedno nevyšlo. Mrzí mě to. Podle mne se dá chytat každá branka. O každém inkasovaném gólu hodně přemýšlím, proč jsem ho dostal, na kolik je vina u mne, co jsem mohl udělat jinak. Snažím se najít příčiny, abych se chyby příště vyvaroval.

Trenér Bílek řekl, že o tom, kdo bude jedničkou v brance Sparty, se bude rozhodovat na herní přípravě v Rakousku, s jakými pocity do tohoto boje jdete?

Jako ostatní kolegové, s vírou, že si vybojuji místo jedničky. Ale přijít do branky Sparty po Jaromíru Blažkovi, to není nic jednoduchého. Fanoušci jsou nároční a budou na gólmany přísní. Udělám maximum, abych se stal jedničkou právě já. Jsme tu ale tři vyrovnaní brankáři i se zkušenostmi z reprezentace. My dva s Tomášem Grigarem jsme chytali za jednadvacítku, Tomáš Poštulka i za áčko.

Tři vyrovnaní gólmani, konkurenti. To asi mezi vámi nebudou nejlepší vztahy...

Naopak, jsme kamarádi. Nebereme jeden druhého jako konkurenta. Pro nás všechny je hlavním cílem úspěch Sparty.

Kdo podle vás bude jedničkou?

Chytat bude ten nejlepší z nás, kterého trenér vybere. Zbývající dva mu budou pomáhat. Čeká nás hodně dlouhá a náročná sezóna.

Reklama

Související témata: