Hlavní obsah

Mohl se blýsknout hattrickem, ale na penaltu Musa jít nechtěl. Bál se, že bude platit, prásknul na něho Potočný

Mladá Boleslav

Prožil si velký den, neboť v ligovém klání s Mladou Boleslaví zastínil jak vyhlášeného ruského snajpra Komličenka, tak bosenského legionáře ve službách Středočechů Mešanoviče. „Jsem mladý kluk, takže jsem hodně šťastný ze dvou gólů, které jsem dal. Ale musím na sobě ještě hodně makat. Pořád,“ promlouvat docela obstojnou češtinou dvacetiletý chorvatský útočník Petar Musa po zápase čtrnáctého ligového kola, v němž Liberec ukončil vítěznou sérii Mladé Boleslavi na domácím hřišti. Jeho zásluhou, protože se hned dvakrát zapsal mezi střelce.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký Petar Musa z Liberce se raduje ze vstřelené branky

Článek

„On už teď na sobě pracuje velmi tvrdě. Ostatním hráčům by mohl sloužit za příklad," chválil Musu asistent Severočechů Pavel Medynský, který měl v Mladé Boleslavi liberecké mužstvo na povel, neboť hlavní kouč Pavel Hoftych nesměl po čtyřech žlutých kartách ani do šatny, natož na lavičku.

Mladý Chorvat přišel na sever Čech na hostování z pražské Slavie už v zimě, ale až nyní v podzimní části ligy odhaluje potenciál, který se v něm skrývá.

„Však už po našem zápase s Plzní mluvil Pavel Hoftych o tom, že se Petar muže posunout o level výš a dosáhnout svého maxima. Záleží jen na něm, jak se mu bude dál dařit," připomínal Medynský, že už v duelu s Viktorií na sebe Musa upozornil výkonem i gólem.

V Mladé Boleslavi dal góly hned dva. Relativně jednoduché a snadné, protože při prvním střílel do polo odkryté Stejskalovy brány, při druhém měl před sebou úplně prázdnou bránu.

„Vypadalo to tak, ale žádný gól není jednoduchý. Při prvním gólu se Baluta nestihl dostat k míči, ale já si na nej naběhl, při druhém šlo o to balon správně trefit," popisoval branky, které přinesly Liberci důležitou výhru.

„Dělali jsme vše proto, abychom vyhráli, teď ale musíme pokračovat i v dalších zápasech," připomínal, jak důležitý byl pro Severočechy tříbodový import z Mladé Boleslavi po dvou předchozích utkáních na Slovácku a doma s Jabloncem, v nichž získali jediný bod.

V Mladé Boleslavi se Musovi dokonce nabídla příležitost blýsknout se hattrickem. Za stavu 2:1 totiž kopali Severočeši penaltu a Potočný mu nabízel, aby se exekuce ujal.

„Ptal jsem se ho, ale nechtěl o tom slyšet. Asi se bál, že bude muset zaplatit do kasy ještě o něco víc," prásknul na něho Potočný.

„Ne, pořadí střelců je určené před zápasem, proto jsem kopat nechtěl," bránil se mladý Chorvat, jehož hostování by na severu Čech rádi proměnili v přestup.

„Co já vím, pracujeme na příchodu hned několika hráčů. Petar je mezi nimi. Bude ovšem záležet na klubovém vedení, zda se jeho hostování nakonec promění v přestup," nepopíral Medynský, že v Liberci by trenéři byli moc rádi, kdyby Musa zůstal natrvalo.

Reklama

Související témata: