Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 0:0V Ďolíčku se body za bídu dělily

Aktualizováno

Podprůměrná páteční předehrávka 15. kola nejvyšší fotbalové soutěže mezi Bohemians 1905 a Slováckem přinesla dělbu bodů za bezbrankovou remízu. Slovácko si udrželo neporazitelnost a bodovalo znovu na hřišti soupeře, Bohemka doma sice ještě neprohrála, ale bodová ztráta je pro ni bolestnější než pro hosty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ibrahim Keita z Bohemians (vpravo) a Petr Reinberk ze Slovácka při souboji v utkání 15. kola.

Článek
Fotogalerie

Bohemians začali hodně aktivně, už v úvodní minutě hodil Podaný dlouhý aut do šestnáctky hostí, ale Keitova slabá hlavička skončila v Trmalových rukavicích. Slovácko poprvé zaútočilo po pěti minutách, Zajíc však v zajímavé situaci Le Gianga nepřekonal.

Další minuty se hrálo mezi oběma šestnáctkami s mnoha nepřesnými přihrávkami. Do slibné pozice se na kraji šestnáctky dostal domácí Havel, jenže jeho střela nebyla ani trochu nebezpečná, což platilo i o té pozdější. Na druhé straně Zajícovu ránu po brejku zblokoval Bartek. Nad spíše podprůměrným fotbalem se rozplakala i obloha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka (vpravo) a Ibrahim Keita z Bohemians během utkání 15. kola Fortuna ligy.

Největším problémem pro oba týmy byl obranný blok soupeře, který nedokázaly překonat. Všechny nadějně vypadající akce končily nepřesnou finální přihrávkou. Zápas začal nudit i domácí fanoušky, jejich oblíbencům totiž chyběla nejen přesnost, jakákoliv fotbalová myšlenka, ale také nasazení, které od nich očekávají za všech okolností.

Navíc neobratný Pokorný udělal loktem pořádný monokl pod levým okem spoluhráči Podanému. Z nudy probral nejen fanoušky ránou za hranicí šestnáctky Jindřišek, ale Trmal ji nadvakrát zkrotil. Na druhé straně Kalabiškou přizvednutý centr těsně minul branku. Klokani v závěru první půle zařadili vyšší rychlostní stupeň, z převahy však nic nebylo.

Druhý poločas odstartovala střela Šašinky, kterou si Le Giang pohlídal. Domácí rychle převzali iniciativu, ale opět končili na obranném valu hostí. Až po rohovém kopu Jindřiška se dostal k hlavičce Pokorný, Trmal si s ní však poradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Matouš Trmal během utkání v Ďolíčku.

Neschopnost cokoliv vymyslet ve finální fázi však pokračovala. Po hodině hry domácí zvýšili tlak, který však přinesl jen sérii rohových kopů s nulovým výsledkem. Slovácko se dostalo k šestnáctce Bohemky jen sporadicky a také nedokázalo nic vymyslet.

Klokani byli sice hladovější po gólu, ale nedokázali svoji převahu nijak zužitkovat. Hostům se navíc zranil Zajíc po střetu s Le Giangem a Pokorným. Přesto se jim podařilo dokonale otupit tlak Bohemky. Ta už se k ničemu nedostala, naopak se musela bránit. Zápas tak skončil bez branek.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Leška - Berka (video). ŽK: Jindřišek, Bartek - Hofmann, Trmal. Diváci: 3496.
Bohemians: Le Giang - Bartek, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel, Jindřišek, Rada, Vodháněl (76. Vaníček) - Nečas (78. Ugwu), Keita (90.+3 Köstl). Trenér: Klusáček.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Kalabiška (72. Juroška), Šašinka, Navrátil - Zajíc (86. Sadílek). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: