Hlavní obsah

Sešívaní musejí mít navrch, trumfli Plzeň ve šlágru i na pokutách

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala Plzeň i Slavii peněžitými pokutami za výtržnosti fanoušků během podzimního šlágru fotbalové ligy. Sešívaní na hřišti zvítězili 1:0 a jako by museli mít navrch ve všech směrech. Zatímco Viktoria zaplatí 50 tisíc, tak Slavia vyfasovala 90 tisíc korun. Pokuty platí také další kluby, Baník, Sparta, Bohemians a druholigová Zbrojovka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Plzně během utkání se Slavií.

Článek

Pokud jde o chování fanoušků, nemají si lídři soutěže co vyčítat. Viktoria dostala pokutu za opakované nevhodné pokřiky, vhazování většího množství potenciálně nebezpečných předmětů na hrací plochu a pronesení a použití pyrotechniky. Slavia pak za masivní použití pyrotechniky vedoucí k dlouhému přerušení zápasu a poškození zařízení stadionu.

Komise potrestala i další kluby. Ostravský Baník platí 45 tisíc za domácí duel s Olomoucí, Sparta 60 tisíc a Bohemians 20 tisíc za vzájemné derby, druholigová Zbrojovka Brno pak 50 tisíc korun za utkání proti Viktorii Žižkov.

Jeden zápas si nezahrají Milan Jirásek (Baník) a Josef Hnaníček (Zlín) za vyloučení a Martin Fillo (Baník), Petr Jiráček (Zlín), Jakub Řezníček (Teplice), Guélor Kanga (Sparta) a Jakub Brabec (Plzeň) za čtyři žluté karty.

Reklama

Související témata: