Hlavní obsah

Křetínský řízl do Sparty! Jeho muž končí, kompetence přebírá Rosický

Aktualizováno

Úspěchy jsou daleko, je čas na změnu. Adam Kotalík, člen představenstva zodpovědný za transfery, po dohodě s předsedou představenstva Danielem Křetínským ukončí své působení ve fotbalové Spartě. Kotalík v minulosti působil i v pozici generálního ředitele a byl brán za Křetínského muže. Jeho kompetence teď přebírá Tomáš Rosický. Klub zprávu oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický (druhý zprava) sleduje utkání Bohemians - Sparta mezi svým otcem (vpravo) a Adamem Kotalíkem.

Článek

Adam Kotalík přišel na Letnou v roce 2015 a v průběhu svého působení ve Spartě vedl i jednání o transferech Bořka Dočkala, Nicolae Stanciua, Guélora Kangy, Srdjana Plavšiče, Tomáše Koubka nebo Martina Dúbravky.

V nejbližší době ukončí své působení v klubu ve všech exekutivních funkcích. Do konce probíhající sezony pak bude působit v roli poradce představenstva s ohledem na předání veškeré agendy a poté se bude věnovat novým projektům.

„Adam působil na Spartě ve složitém období, které pro nás, s výjimkou účasti ve čtvrtfinále Evropské ligy a vítězství v základní skupině Evropské ligy v následujícím ročníku, nebylo úspěšné. Přesto mu patří za jeho práci pro Spartu velké poděkování. Často čelil velkému tlaku, který v mnoha případech nebyl spravedlivý," poukazuje šéf klubu Daniel Křetínský.

Předseda představenstva oceňuje, že Kotalík dokázal významně rozšířit rádius Sparty v oblasti transferů.

„Byli jsme schopni získat kvalitní hráče z různých zahraničních soutěží a realizovat ekonomicky velmi úspěšné transfery směrem ven z klubu. Nicméně nastal čas na změnu, jejímž základem je ještě větší samostatná odpovědnost Tomáše Rosického za sportovní úsek a především A-tým," zdůrazňuje Křetínský.

Přivedou specialistu na vyjednávání

Posily tedy bude vybírat především současný sportovní ředitel, jejich dotažení už bude záležitostí jeho spolupracovníků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vedení fotbalové Sparty (zleva): Jakub Otava, Adam Kotalík a Daniel Křetínský před startem sezony 2015/2016. Otava už na Letné nepůsobí, odchází i Kotalík...

„Veškeré Adamovy kompetence, kromě samotného vyjednávání transferů a smluv hráčů, přebírá Tomáš Rosický," potvrzuje generální ředitel František Čupr.

„V oblasti významných transferů a hráčských smluv budeme spolupracovat s vybraným advokátem, který agendu jako expert na kontraktaci a vyjednávání převezme. Jeho jméno oznámíme v průběhu krátké doby. Menší transfery a smlouvy bude realizovat sportovní úsek Sparty v koordinaci s úsekem mládeže," vysvětluje Čupr.

Reklama

Související témata: