Hlavní obsah

Slavia zlomila odpor outsidera až po hodině! Smršť v Boleslavi, nováček vyhrál v Jablonci

mm, dosSport.cz
Aktualizováno

Favorité v 18. kole fotbalové Fortuna ligy neosplnili, pouze splnili povinnost. Vedoucí Slavia se v souboji s poslední Karvinou protrápila k výhře 2:0, nejtěsnějším výsledkem 1:0 skončilo měření sil druhé Plzně s jedenáctými Bohemians 1905. Náskok sešívaných před Viktorií tak zůstal jedenáctibodový. Sparta se v sobotu posunula na třetí příčku, ale Mladá Boleslav ji z ní v neděli odsunula. Během tří minut druhé půle nastřílela tři góly a otočila vývoj duelu s Teplicemi k vítězství 3:1. České Budějovice překvapily výhrou 1:0 v Jablonci.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Milan Škoda ze Slavie (vlevo) se raduje z gólu z pokutového kopu v utkání proti Karviné. Vpravo je kapitán sešívaných Tomáš Souček.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští to doma na Klokany umí, z jedenácti utkání desetkrát vyhráli a jednou remizovali. Tentokrát jim tři body vystřelil po půlhodině hry Lukáš Kalvach. Bohemka dál čeká na první venkovní výhru v sezoně. Z deseti zápasů podeváté prohrála.

Mladá Boleslav doma proti Teplicím napravila nečekanou porážku 0:1 z Opavy a vrátila se na třetí místo před Spartu, která v sobotu vyhrála v Příbrami. Severočeši sice vedli, ale fotbalisté z města automobilů po slepených trefách Jiřího Klímy, Lukáše Budínského a Nikolaje Komličenka mezi 71. a 73. minutou vývoj skóre otočili. Teplice čekají na plný bodový zisk už šest kol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kanonýr Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi přidal v utkání s Teplicemi další gól.

České Budějovice v závěru roku válí, vyhrály pošesté z posledních sedmi kol a v tabulce už na sedmé pozici bodově dostihly šestý ostravský Baník. Tři body jim v Jablonci vystřelil v 77. minutě premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Patrik Čavoš. Jablonec naopak potřetí za sebou nezvítězil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Nicolae Stanciu ze Slavie a Matúš Čonka z Karviné.

Po středeční porážce 1:3 s Interem Milán v Lize mistrů, která je připravila o šanci na účast v jarní části evropských pohárů, se sešívaní proti poslední Karviné déle než hodinu gólově trápili. Vysvobodila je až premiérová trefa Ladislava Takácse ve slávistickém dresu v 63. minutě, v nastaveném čase pak z opakované penalty přidal pojistku střídající Milan Škoda, který oslavil 300. ligový start.

Pražané protáhli neporazitelnost v nejvyšší soutěži na 24 utkání, Karvinští osm kol po sobě nevyhráli a nadále zůstávají na dně tabulky.

Výsledky zápasů 18. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Ostrava - Opava 0:0
Sobota
Zlín - Slovácko 2:1
Olomouc - Liberec 1:0
Příbram - Sparta 0:1
Neděle
Plzeň - Bohemians 1:0
Branka: 32. Kalvach
Jablonec - České Budějovice 0:1
Branka: 77. Čavoš
Mladá Boleslav - Teplice 3:1
Branky: 71. Klíma, 72. Budínský, 73. Komličenko - 48. Žitný
Slavia - Karviná 2:0
Branky: 63. Takács, 90.+3 Milan Škoda z pen.

Reklama