Hlavní obsah

Těžké chvíle slávistické opory. Nico, tohle vítězství bylo pro tebe!

Praha

Bylo to veliké překvapení. Nicolae Stanciu, stabilní člen základní sestavy Slavie, chyběl v nominaci červenobílých na nedělní zápas 20. kola Fortuna ligy proti Českým Budějovicím. Důvod, proč nebyl rumunský záložník pro poslední zápas letošního roku trenéru Trpišovskému k dispozici, vedení klubu neuvedlo. První náznak se objevil až na twitterovém účtu místopředsedy představenstva vršovického klubu Tomáše Syrovátky. A nebyly to dobré zprávy...

Foto: Profimedia.cz

Nicolae Stanciu prožívá těžké období.

Článek

Do Slavie přišel s vizitkou nejdražšího fotbalisty v historii klubu. A i když se od Nicolaeho Stanciua čekal větší gólový příděl, svou důležitost pro tým prokazoval parádními přihrávkami na důležité branky českého mistra jak v Champions League, tak ve Fortuna lize.

Jeho jméno nechybělo v prakticky žádném důležitém zápase Slavie. O to víc jeho absence v nedělním posledním zápase letošního roku překvapila. „V nominaci na utkání s Českými Budějovicemi nebyl z osobních důvodů,“ vzkázal bez bližších podrobností redakci Sport.cz tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Lídr si i bez své opory poradil s rozjetými Jihočechy 4:1 a navýšil svůj náskok před Plzní na čele ligy na luxusních 16 bodů.

Až v pondělí se na twitterovém účtu místopředsedy představenstva Tomáše Syrovátky objevila zmínka, která důvod absence rumunského reprezentanta naznačovala. „Včerejší vítězství bylo pro tebe, Nico! Jsme s tebou,“ psal bez bližšího vysvětlení Syrovátka.

Na snímku je Stanciu zachycen, jak leží na nemocničním lůžku po boku své manželky. „Nejtěžší dny našich životů,“ píše se na fotografii. Podle dostupných informací se manželé Stanciuovi vyrovnávají se ztrátou nenarozeného dítěte. Vedení klubu však žádné další bližší informace nesdělilo.

Reklama

Související témata: