Hlavní obsah

Hráčem prosince je probuzený kanonýr Škoda, trenérem Svědík

Praha

Hráčem měsíce v první fotbalové lize za prosinec se stal slávistický útočník Milan Škoda. Nejlepším trenérem byl v posledním vydání ankety Ligové fotbalové asociace před zimní přestávkou zvolen kouč Slovácka Martin Svědík, který vyhrál podruhé za poslední tři měsíce.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda (vlevo) a Jan Bořil (vpravo) ze Slavie se radují z gólu během utkání 20. kola první fotbalové ligy proti Českým Budějovicím.

Článek

Škoda v hlasování fanoušků předčil jabloneckého Martina Doležala a Lukáše Sadílka ze Slovácka. Třiatřicetiletý útočník prožil mimořádně povedený závěr podzimu a po návratu do sestavy dal ve třech prosincových ligových zápasech čtyři góly. I díky tomu zvýšila Slavia před zimní pauzou svůj náskok v čele tabulky na druhou Plzně na 16 bodů.

Škoda má stále nezpochybnitelnou roli na hřišti, ale také v kabině. „Za mou krátkou kariéru jsem zažil strašně málo hráčů, jakým je on. Vážím si ho jako člověka a lídra. I když nehraje, tak o své místo bojuje. Fascinuje mě jeho nezdolnost, je schopný nám všem vytřít zrak, jak se nachystá. A pak skočí takovým způsobem do zápasu jako v Liberci," chválí kapitána trenér Jindřich Trpišovský s dovětkem, že odchovanec pražské Čafky už dnes patří mezi legendy Slavie.

Svědík se Slováckem zažil nečekaně úspěšný podzim a dovedl mužstvo z Uherského Hradiště na průběžné šesté místo v tabulce. V prosinci jeho svěřenci nejprve zdolali doma Plzeň a poté zvítězili vysoko 4:1 v Příbrami. Pětačtyřicetiletý kouč porazil v hlasování jabloneckého Petra Radu a slávistického Jindřicha Trpišovského.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Slovácko přezimuje s tříbodovou ztrátou na třetí Jablonec, přesto Svědík není spokojený. Podle něj mohli jeho svěřenci získat v podzimní části více bodů. "Určitě je něco jiného moje spokojenost a realita, protože jsem náročný sám na sebe i na mužstvo. Vzhledem k tomu, jaké jsme někdy odehráli zápasy, které jsme prohráli, nebo remizovali, si myslím, že se z podzimu dalo vytěžit ještě víc," míní Svědík.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Reklama