Hlavní obsah

Spartě dal Hellebrand košem, mladá hvězdička letí do Španělska jako první posila Slavie

Praha
Aktualizováno

Spartě dal košem. První zimní posilou slávistických fotbalistů se stal záložník Patrik Hellebrand. Jeho přestup ze Slovácka bude definitivně dotažen příští týden. Sešívaní oznámili, že obletovaný talent s nimi odlétá na kondiční soustředění do Španělska.

Foto: slavia.cz

Mladý záložník Patrik Hellebrand už patří Slavii.

Článek

O jeho služby se ucházela i Sparta. Neuspěla, Patrik Hellebrand zamířil do Edenu.

„Je pro mě obrovskou ctí stát se hráčem Slavie. Jsem strašně rád, že se vše stihlo do začátku zimní přípravy," říká na klubovém webu po svém příchodu ze Slovácka.

Zájem o služby mládežnického reprezentanta mělo v zimě hned několik klubů, nejen Sparta. „Rozhodl velký zájem Slavie. Žádný z klubů na mně nezanechal takový dojem jako trenéři a celkově Slavia. Je to pro mě obrovská motivace," vysvětluje dvacetiletý talent, proč si vybral sešívané.

„Slavia má povolení, aby s týmem Patrik Hellebrand odletěl na soustředění. Formality jeho přestupu do Edenu budou finálně dotažené v příštím týdnu," avizuje tiskový mluvčí Michal Býček.

Realizační tým je spokojený. „Z příchodu Patrika máme velkou radost. Projevovali jsme o něj dlouhodobý zájem, hodně jsme ho sledovali. Velký faktor sehrál náš šéfskaut Petr Hurych, který ho do Slavie lákal už před dvěma lety. Tehdy to nevyšlo. Pořád za mnou chodil a otravoval mě, že je ve Slovácku skvělý hráč. Jezdili jsme se na něj dívat na reprezentace, intenzivně jsme ho sledovali," libuje si trenér Jindřich Trpišovský.

Mladík s obrovským potenciálem

„Když naskočil do ligy, tak hrál velmi dobře. Je ještě mladý kluk, moc toho v lize neodehrál, ale má obrovský potenciál. Je to velice zajímavý kreativní ofenzivní hráč s nestandardním řešením situací, které mají vyspělí hráči v Evropě. Je ale před ním velká cesta. Jsem rád, že se rozhodl pro nás a že je s námi už teď před startem přípravy. Je pro hráče důležité být s týmem od prvního dne," dodává kouč.

„Patrik je fotbalista, který miluje hru. Je konstruktivní, má nadstandardní techniku, vynikající herní inteligenci, a proto umí na hřišti velmi rychle nacházet optimální řešeni. Výbornou práci odvedlo sportovnímu vedení Slovácka, které Patrikův velký potenciál rozvíjelo a nyní na něj naváže náročný a úspěšný tým Jindřicha Trpišovského," poukazuje Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu.

"Ve Slavii Patrika čeká obrovská sportovní výzva, především však skvělé mužstvo a vynikající fanoušci. Poděkovaní si zaslouží také vedení obou klubů za velmi profesionální a konstruktivní jednání," doplňuje Kolář.

Reklama

Související témata: