Hlavní obsah

Další návrat z ostrovů? Bývalý hráč Sparty začal trénovat u konkurence

Praha

Zatím žádný přestup, žádné testování. Zajímavý návrat ze zahraničí je ovšem ve hře. Třicetiletý fotbalový obránce Ondřej Mazuch se v pondělí zapojil do přípravy s Mladou Boleslaví. Zatím se v případě bývalého hráče Sparty jedná čistě o možnost tréninku, nejde o zkoušku či jinou formu oficiálního spojení s klubem. „Je to čistě nezávazné, žádná zkouška nebo že bychom měli předjednanou smlouvu. Jen mi umožnili začít po zranění zase fungovat,“ děkuje Středočechům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané David Lafata (vlevo) a Ondřej Mazuch oslavují gól proti Jihlavě.

Článek

Nastoupil s Bolkou do tréninku, ale bez smlouvy. Po zranění se potřebuje zase dát fotbalově do pořádku.

„Po dvou letech mi v létě skončila v Anglii smlouva. Do toho jsem měl problémy s achilovkou, tak jsem šel na operaci. Teď jsem už v pořádku, ale potřeboval jsem někde začít trénovat. Možnost mi dali v Mladé Boleslavi," vysvětluje Ondřej Mazuch v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje a trénování mu s klubem domluvila.

Středočeši mají dobrou zkušenost s dalším ostříleným obráncem Danielem Pudilem, jehož v létě také přivedli po skončení jeho několikaletého působení v Anglii.

V Anglii by vydržel dodnes

Mazuch z české ligy odcházel ze Sparty v roce 2017. Na testech si vybojoval angažmá v druhé anglické lize v dresu Hullu. Během působení v Anglii za rok a půl odehrál 20 ligových zápasů.

„První sezonu jsem hrál docela dost. Na začátku jsem samozřejmě čekal na šanci. Pak přišla a řekl bych, že jsem hrál dobře, nebo alespoň výsledkově jsme to zvládali. Druhá sezona začala smolným zraněním na soustředění a na delší dobu jsem z toho vypadl," líčí své působení.

Foto: Sport.cz

Ondřej Mazuch v barvách Hullu.

„Pak jsem zase něco odehrál, i když toho nebylo tolik. Věřím, že kdyby nebylo těch zranění, tak bych hrál v Anglii dodnes. Pro mne to bylo možná nejtěžší angažmá. Druhá anglická liga je hodně fyzická, je tam strašně moc zápasů, cestování. Navíc šlo o jednu z nejkvalitnějších lig, ve které jsem hrál," poukazuje Mazuch.

Oťukávání už proběhlo

Mladá Boleslav je pro něj pro začátek přípravy ideální varianta. „Je kousek od Prahy, kde bydlím. Samozřejmě jí patří z mé strany velké poděkování."

Ze strany klubu jde zatím jen o projev dobré vůle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Mazuch ze Sparty (vlevo) oslavuje s Bořkem Dočkalem svůj gól proti Brnu.

Pokud však na zátěž Mazuchovo tělo zareaguje dobře, je reálný jeho návrat do české ligy.

„Teď si chci otestovat, jak na tom budu v plné zátěži. A pokud to půjde dobře, tak se angažmá v lize nebráním. Nějaké oťukávačky už proběhly, ale zatím jsem nechtěl nic podepisovat. Nejprve si chci otestovat, jak na tom budu. Jako volný hráč mohu podepsat kdykoli. Pro mě je teď nejdůležitější začít zase fungovat. Pak se uvidí," ujišťuje fotbalový světoběžník, který prošel také Itálií, Belgií a Ukrajinou.

Reklama

Související témata: