Hlavní obsah

Brankář Drobný bude v Českých Budějovicích chytat i na jaře

České Budějovice

Brankář Jaroslav Drobný bude za fotbalisty Českých Budějovic chytat i v jarní části ligové sezony. Čtyřicetiletý bývalý reprezentační gólman, který přišel do Dynama v průběhu podzimu, dal přednost setrvání na jihu Čech před nabídkou z Německa.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Fotbalisté českobudějovického Dynama zahájili zimní přípravu. Na snímku jsou útočník Ivo Táborský (uprostřed) a obránce Tomáš Sivok (vpravo).

Článek
Fotogalerie

"Mým velkým přáním bylo, aby tady Jarda pokračoval dál, a to se mi splnilo. Upřednostnil Dynamo před nabídkou z bundesligy a za to jsme velice rádi," citoval klubový web českobudějovického trenéra Davida Horejše.

Drobný v pondělí scházel na startu zimní přípravy Jihočechů a k týmu se připojí až v pátek. Naopak nechyběl další bývalý reprezentant a podzimní posila stoper Tomáš Sivok, který bude v Dynamu rovněž pokračovat i na jaře.

Z podzimního kádru skončili Dzon Delarge, Ubong Ekpai a Zinedin Mustedanagič, jimž vypršela hostování. Do Opavy zamířil Matěj Helešic. Naopak do týmu se po hostování v nižších soutěžích vrátili Michal Řezáč a Maksym Talovierov a připojil se i brankář Martin Janáček.

"Kádr samozřejmě není konečný. Odešli nám Delarge, Ekpai a Mustedanagič, což byli tři hráči do ofenzivy. Musíme přivést nějaké posily, protože se třinácti nebo čtrnácti hráči jarní část sezony těžko odehrajeme," uvedl Horejš.

Jihočeši coby nováček překvapivě figurují po podzimní části ligy na osmém místě tabulky. Dynamo v přípravě mimo jiné změří síly i se Spartou a Slavií, na konci ledna pak odletí na soustředění na Kypr.

Reklama

Související témata: