Hlavní obsah

Straka: Fotbal je o tom, kdo dá góly. My jsme je dali

V osmém kole Gambrinus ligy přijelo Dynamo České Budějovice na hřiště vršovických Bohemians 1905 a díky dvěma tečovaným střelám vyhrálo 2:0. Domácí ostřelovali branku hostujícího Kučery, ale výsledkem bylo jen čtyřnásobné zazvonění tyče. „ Fotbal je o tom, kdo dá góly a my jsme je dali,“ sdělil po zápase spokojený trenér Dynama František Straka.

Článek

Ve vršovickém Dolíčku se potkala dvě mužstva, která jsou sousedy v tabulce, a o to významnější nedělní utkání bylo. „ Pro nás to bylo důležité utkání, jsou to nesmírně důležité body. Je to náš přímý konkurent. Dnes se nehrálo vlastně o tři, ale o šest bodů,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Jihočechů.

Klokanům se podařilo díky skvělé střele Marka Nikla, hlavičce Lukáše, dorážce Škody a nakonec střele Slezáka orazítkovat čtyřikrát během utkání břevno. „V prvním poločase jsme měli štěstíčko. Byly tam tři břevna. Po taktické stránce jsme to utkání výborně zvládli,“ doplnil milovník tatarského bifteku a olivového oleje.

Klokanům se nepodařilo navázat na utkání se Slavií

Bohemians 1905 se nepodařilo navázat na velmi bojovný výkon, který předvedla při posledním domácím střetnutí, když porazila Slavii. „Hráli jsme až moc nervózně. Scházel tam pohyb. Po dvou vstřelených gólech si Budějovice druhý poločas už prakticky hlídaly,“ řekl k zápasu domácí trenér Hradecký.

Jihočechům se podařilo vstřelit dvě zvláštní branky, když obě střely byly před domácím brankářem Sňozíkem tečované. „Při prvním gólu jsme se dopustili opravdu hrubé chyby. Budějovice nás potrestaly, potvrdily druhou brankou a naše křeč trvala pak až do konce utkání,“ doplnil kouč Klokanů.

Reklama

Související témata: