Hlavní obsah

Guľa probudil spícího obra! Španělsko bylo perfektní, pochvaluje si kouč Plzně

Praha

Čtyři zápasy, čtyři výhry, jedenáct vstřelených gólů. Ofenzívní noty, vysoké tempo, agresivita. Fotbalová Plzeň pod novým trenérem Adrianem Guľou zvládla herní soustředění ve Španělsku ve velkém stylu. V páteční generálce na jaro zvítězila na stadionu v Marbelle nad druhým týmem ruské Premier Ligy Krasnodarem 4:3. Předtím postupně porazila japonský Shonan (1:0), CSKA Sofii (3:0) a švédské Örebro (3:0).

Foto: FCVP

Jan Kovařík (vpravo) s Alešem Čermákem slaví jeden ze čtyř gólů v přípravě s ruským Krasnodarem na stadionu ve španělské Marbelle.

Článek

„Z mého pohledu jsme odehráli velmi slušný první poločas – dostatečně rychlý, nejen v práci s míčem, ale i v rychlém přechodu a proměnění gólových možností. Mrzí mě jen závěr půle, kdy musel ze zdravotních důvodů střídat Čermák a kdy jsme místo gólu na 3:0 inkasovali," citoval Guľu klubový web.

„Padlo dost branek, potkaly se dobré týmy. I když Krasnodar vyrovnal z penalty, je dobře, že jsme zápas opět otočili, přidali dvě branky a zápas zaslouženě vyhráli," doplnil obránce Radim Řezník.

Západočeši šli rychle do dvoubrankového vedení díky trefám Kovaříka a Čermáka. Krasnodar ho sice dokázal smazat, brankami střídajících Mihálika a Chorého ale Plzeň soupeři znovu odskočila na dva góly. Rusové už jenom v závěru snížili.

„Ve druhém poločase nám pomohla střídání a výborná reakce mužstva. Dle mého názoru jsme v zápase byli silnější, i když bychom v určitých situacích mohli být ještě efektivnější," podotkl Guľa.

Viktorie se ujal zkraje ledna, spícího obra dokázal probrat. Do týmu vicemistra napumpoval energii, která mu chyběla v závěru podzimu. Současná Plzeň vyhlíží opět sebevědomá, zarputilá, hladová. A natěšená na jarní start (16. února v Opavě).

„Věříme, že jsme nachystáni na sto procent. Doufejme, že si prvky z přípravy přeneseme i do ligy a že nám to bude fungovat a budeme vítězit," uvedl Řezník. „Soustředění bylo kvalitní, teď potřebujeme být úspěšní i v soutěžních zápasech. V Opavě chceme kvalitně odstartovat jarní část. Věřím, že následně doma s Příbramí budeme mít velkou podporu fanoušků a společně se budeme radovat z vítězství," dodal Guľa.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice