Hlavní obsah

Kisel: Sparta prochází špatným obdobím, v krizi ale není

Mnoho důvodů ke spokojenosti momentálně není na pražské Letné. Fotbalová Sparta se herně trápí, poslední kapkou byla střevní virózou ovlivněná prohra Pražanů v Poháru UEFA s Curychem. „Těžko dáváme góly a moc lehce dostáváme,“ uvažuje o potížích Sparty záložník Karol Kisel v rozhovoru pro Právo.

Článek

Ve čtvrtek večer jste v utkání Poháru UEFA nestačili na Curych. Jak prohru se švýcarským soupeřem hodnotíte?

Curych ukázal, že má velmi dobrý tým. Je to velmi nevděčné hrát se Švýcary, protože jsou mnohdy mnohem nepříjemnější než německý tým, o němž všichni vědí, že je silný. Je lepší hrát proti špičkovému týmu, kde od vás nikdo nic nečeká.

Ale právě o Curychu jste před zápasem tvrdili, že hlavně přes tento tým vede cesta k postupu. Nepovažujete tedy z tohoto pohledu prohru za ostudu?

Ne. Nemáme se za co stydět, dali jsme do zápasu všechno. Procházíme ale špatným obdobím, valí se na nás úplně všechno zlé. Makali jsme, dřeli, ale nakonec jsme prohráli.

Jak hodnotíte současnou situaci Sparty v Poháru UEFA?

K postupu je třeba vyhrávat doma, jeden zápas jsme nezvládli. Nicméně se nevzdáváme a zbraně neskládáme. Třeba vyhrajeme venku.

Je Sparta v krizi?

Ne.

Ale kdy už skončí trápení, jímž procházíte?

Proti Curychu jsme nehráli úplně zle, ale nebylo to ani dobré. Musíme ještě více makat. Těžko dáváme góly a moc lehce dostáváme, z odražených míčů, ze standardních situací. Musíme být důraznější, víc makat. Pak to přijde.

Reklama

Související témata: