Hlavní obsah

Bude se jim Šádek zase smát? Jílek žádá odolnou Spartu, jinak Plzeň nechytí

Titul je dávno v prachu, na vedoucího rivala z Edenu ztrácejí po podzimu propastných 21 bodů. Druzí by však fotbalisté pražské Sparty ještě skončit chtěli. Kvalifikace Ligy mistrů a triumf v domácím poháru jsou ostatně jejich cílem pro jaro. Letenští však ze čtvrté příčky ztrácejí na druhou Plzeň pět bodů. „Bude rozhodovat konzistence a stabilita výkonů, což nám na podzim chybělo,“ uvědomuje si trenér Václav Jílek. Další podrobnosti ke sparťanskému jaru si poslechněte v našem videu.

Věřím, že příprava se zúročí a v sobotu uvidíme organizovaný tým, který bude bojovat za rudý dres, doufá Tomáš Rosický Video: Sport.cz

 
Článek

Plzeňští si z nich utahují. Když sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický po podzimu deklaroval, že cílem týmu zůstává druhé místo v lize, jeho protějšek z Viktorie se jen pousmál. Adolf Šádek vzkázal Malému Mozartovi, že je jako funkcionář stále jen nováčkem a že na hřišti se ukáže...

„Jde spíš o popíchnutí, slova pana Šádka neberu vážně. Doufám, že mě v tom kluci nenechají," hází Rosický rukavici svým chlapcům.

Naprosto neuvěřitelná neprofesionalita, říká o Martinu Haškovi Tomáš Rosický. A proč Spartě nevyšel přichod Tijaniho?Video: Sport.cz

„Nebojte, určitě nenecháme!" ujišťuje stoper David Lischka.

Tabulka je velmi vyrovnaná

Jenže Sparta je až čtvrtá, dva body ztrácí i na třetí Jablonec. Navíc jí na záda s minimálním odstupem dýchají Mladá Boleslav, Slovácko, Baník a České Budějovice, takže zatím nemá vůbec jistou ani první šestku o titul. A na soustředění ve Španělsku všechny tři zápasy prohrála.

Takže jak chce druhou Plzeň a další konkurenci trumfnout...?

Jak to bude s Kangou? Sparta už ví, kdo může naskočit na jeho poziciVideo: Sport.cz

„Musíme podávat stabilnější výkony. Na podzim jsme hráli dobře, ale pak jsme slušně rozehrané zápasy ztratili, třeba v Teplicích nebo Jablonci," poukazuje trenér Václav Jílek.

„Chci větší mentální odolnost týmu, schopnost vypořádat se s nepříznivým skóre nebo udržet dobré. Musíme být schopni opakovat dobré výkony ve více duelech po sobě," má jasno kouč.

Reklama

Související témata: