Hlavní obsah

Trpký Dočkalův návrat. Velké zklamání, fanoušci byli natěšení na změnu k lepšímu

Praha

Trvalo téměř rok, než se od loňského března zase vrátil na ligovou scénu. Odměnou mu však bylo jen velké zklamání. Fotbalisté pražské Sparty v úvodním letošním kole doma podlehli Liberci 0:2. „Přesně takhle jsme jaro začít nechtěli,“ kaboní se letenský kapitán Bořek Dočkal.

Mrzí mě to i kvůli lidem. Chtěli vidět, že přijde změna k lepšímu a my jim to bohužel nepředvedli, litoval Bořek DočkalVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Návrat jste si určitě představoval jinak.

Velké zklamaní. Výkon byl nevýrazný a na dobře hrajícího soupeře nestačil. Mrzí mě to i kvůli fanouškům, kterých přišlo hodně. Byli natěšení na změnu k lepšímu a nedočkali se.

Jak si vysvětlujete takový výkon?

Nemyslím si, že by hra neměla řád, ale výkon nebyl dostatečně výrazný. Nedalo se čekat, že budeme soupeře devadesát minut přehrávat a mlít ho u jeho vápna. Liberec byl dobře připravený, my jsme měli stupňovat tlak a vytvářet si šance. Bylo jich málo, nedokázali jsme soupeře přimáčknout. Místo toho jsme mu nabídli brejkovou situaci, kterou využil.

Druhá půle byla jedním z našich nejhorších výkonů v celé sezoně, hodnotil Václav Jílek. Vyřídit si to s ním běžel fanoušekVideo: Sport.cz

Prohráli jste všechny zápasy ve Španělsku, teď i jarní premiéru. Zvládnete se rychle vzchopit?

Musíme. Není jiná cesta, vždycky je důležitá reakce a nezabřednout do krize. Hned v dalším zápase je třeba ukázat, že něco takového nepřichází v úvahu. Přípravu si podle mě nikdo extra nepřipouštěl, věděli jsme, že start ligy bude něco jiného. Ale očekávaný výkon jsme bohužel nepředvedli.

Střídal jste v 72. minutě a pak z lavičky sledoval oba góly...

Bylo mi nepříjemně. Inkasovali jsme ve chvíli, kdy jsem měl dojem, že máme hru pod kontrolou. Soupeř čekal na brejky, my jsme se pomalu dostávali do tlaku. Pak jsme jednu situaci zahráli nezkušeně, chtěli to uspěchat a hodili rychle aut ve chvíli, kdy bylo potřeba s riskováním počkat. Sami jsme jim šanci nabídli, oni nás ztrestali. A když doma prohráváte, tlačíte se dopředu a soupeř má možností k protiútokům ještě víc.

Jak se vám po dlouhé pauze hrálo?

Fyzicky jsem se cítil celkem dobře, i když se asi nedaly čekat zázraky. Já od sebe očekávání mám vždycky a s výkonem spokojený být nemůžu, protože byl stejně nevýrazný jako týmový.

Tomáše Malinského by spíš sparťani měli chtít do svého mančaftu, než na něj pískat, říká trenér Pavel HoftychVideo: Sport.cz

Musel jste střídat?

Na začátku druhé půle jsem cítil, že mi tuhne tříslo. Bál jsem se, aby to nevedlo až do nebezpečné situace, že bych se zranil. Pohybově mě to nepustilo tak, jak bych chtěl. Nebýt toho, mohl bych hrát dál, síly jsem jinak měl.

Fanoušci jsou nespokojení. Dožadovali se konce trenéra Jílka a jeden na něj dokonce vystartoval u lavičky.

Viděl jsem. K tomu by docházet nemělo. Lidé s námi dlouho měli trpělivost, snažili se být pozitivní. Chápeme jejich frustraci na konci. My hráči na sebe bereme zodpovědnost za výkon a za výsledek. Je pak nepříjemné, že se to otočí proti jednomu člověku.

Reklama

Související témata: