Hlavní obsah

Další rána pro Spartu! Někdejší obrovský talent Kadlec ukončil kariéru

Aktualizováno

Jako by na Letné nemohl být klid. Dva dny po další výměně trenérů přichází další osudová zpráva. Útočník Václav Kadlec kvůli vleklým zdravotním potížím ukončil profesionální kariéru. Fotbalová Sparta skutečnost oznámila originálním otevřeným dopisem svému hráči, který v mládežnickém věku patřil k největším talentům v Evropě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Václav Kadlec jako kapitán během utkání s Jihlavou.

Článek

Těšil se na velký návrat. Stále v něj věřil. Zároveň však měl jasno, že koleno je ve špatném stavu. A že pokud bude muset na další operaci, již čtvrtou v řadě, bude muset skončit.

Stalo se. Václav Kadlec nastoupil do ligového zápasu naposledy loni 9. března, když Sparta doma porazila Plzeň 4:0. Teď, v pouhých 27 letech, se s aktivní kariérou loučí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

❌GAME OVER ⚽️ Přišel čas abych dal profesionálnímu ⚽️ sbohem!Boužel mě zítra čeká další a snad poslední operace kolene. Je mi líto,ale koleno už mě do zátěže do které bych chtěl nepustí a musím myslet i na další fungování mimo hřiště. Dekuji všem za podporu kterou jste mi hlavně za poslední léta davali! Bylo to 9 krásných let + poslední dva roky trošku horší😀 Danke @eintrachtfrankfurt ,Tak @fcmidtjylland a hlavně dekuji @acsparta_cz 💙💛❤️ A v neposlední řadě děkuji celé své skvělé rodině! Děkuji @rennnata4 že mi jsi v této době největší oporou😘 Začíná nová etapa a jsem přesvědčen,ze bude moc fajn! Ahoj VK14

Příspěvek sdílený Vaclav Kadlec (@vaclav_14_kadlec),Úno 20, 2020 v 12:53 PST

"Václav Kadlec v pátek 21. února podstoupí další operaci kolene. Zákrok je nutný i s ohledem na další bezproblémové fungování útočníka v jeho civilním životě. S ohledem na tyto okolnosti Kadlec před několika dny informoval sportovní vedení klubu, že nebude moct pokračovat v profesionální kariéře. Platný kontrakt, který má klub s hráčem uzavřený do léta roku 2020, bude pokračovat. Václav Kadlec bude mít možnost s podporou ACS absolvovat v klubovém zázemí rehabilitaci a rekonvalescenci po operačním zákroku," avizuje Sparta na svém webu.

Kadlec se stal smutným symbolem mužstva, které již drahně dlouhou dobu decimuje početná marodka. Loni v létě podstoupil transplantaci chrupavky v levém koleni, které si zranil předloni v květnu proti Jihlavě. Od té doby byl na operaci již potřetí a věděl, že není vůbec jisté, zda se ještě někdy v plné formě na trávník vrátí...

Přišlo konečné rozhodnutí

„Přišel čas, abych dal profesionálnímu fotbalu sbohem! Bohužel mě v pátek čeká další a snad poslední operace kolene. Je mi líto, ale koleno už mě do zátěže, do které bych chtěl, nepustí. Musím myslet i na další fungování mimo hřiště," líčí hráč v dojemném oznámení na svém Instagramu.

Foto: sparta.cz

Dlouhodobý letenský pacient Václav Kadlec a jeho prokleté koleno...

Děkuje všem svým zaměstnavatelům v profifotbale, Spartě, Frankfurtu i dánskému Midtjyllandu. „Bylo to krásných 9 let plus dva poslední roky trošku horší," rekapituluje.

Oporou je mu rodina a především partnerka Renata, která mu loni v září porodila dcerku Viktorii.

Kadlec za Spartu v nejvyšší soutěži odehrál 162 zápasů, dal 50 branek a získal s ní dva tituly.

"Kamaráde, děkujeme za góly v derby, děkujeme za to, jak jsi tenkrát převálcoval Feyenoord v předkole Evropské ligy, děkujeme za všechny společné oslavy Tvých gólů. Děkujeme, že jsme Tě mohli potkávat v kabině a na stadionu. A přejeme Ti hodně štěstí v další životní kariéře!" končí Sparta svůj rozlučkový dopis.

V reprezentaci má Kadlec bilanci 16 zápasů a čtyři branky. V roce 2010 se v osmnácti letech a čtyřech měsících díky gólu při kvalifikační výhře 2:0 v Lichtenštejnsku stal nejmladším střelcem v historii národního mužstva.

Reklama

Související témata: